Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim za pomoc


Autor Poruka

vlatko

25.12.2001. 18:11

Imam 22 godina ,i moj je zivot u zadnje vreme postao nepodnosljiv. Osecam se uzasno u svakom trenutnku,ocajno , ne interesuje me vise nista , zapostavio sam fakultet , drugove , i moju familiju , sa drugim recima osecam se totalno izgubljeno . Ne komuniciram sa ljudima , a kad to radim osecam se maksimalno nesigurno poput malog deteta..Sa devojkom vidzam se svakog dana ali i sa njom mi je jako neprijatno, mada ona hoce da sazna sta me to muci i hoce da mi pomogne ali i ja ne mogu da joj objasnim sta mi je. Ovakvu izrazenu nesigurnost osecam vec nekoliko meseci i bojim se da ce doci do najgoreg . Ujutru kada ustanem bukvalno ne znam sta cu sa sobom, kao da nemam cilj u zivotu, a taj me osecaj prati 24 casa dnevno ( patim i od nesonice). I najobicnija stvar za mene prestavlja ogroman problem.Inace ne pijem nikakva lekarstva , jer znam da mi oni nece resiti problem ,nego samo ce mi pogorsati ionako loso stanje.
Pre 3 godina izgubio sam roditelje i od tada zivim kod tetke ,i sa bratucedima . Oni me puno vole i daju mi poddrsku , ali znam da je na meni da uradim nesto sa sobom .Bio sam kod psihijatra i pohadzao sam kurs za povecavanje sigurnosti , ali posle toga stanje mi se stalno pogorsavalo jer previse sam ocekivao od toga.
Jos kao mal, jednom bio sam zlostavljan i neznam dali to ima neku vezu sa stanjem u kome se sada nalazim.I kao mali bio sam povucen , mnogo se nisam druzio , izbegavao sam devojke, ali mi to nije mnogo smetalo.
Izbezumljen sam i neznam sta da radim. Molim vas pomozite mi

prof dr V. Folnegović Šmalc

21.01.2002. 12:08

Smatram da Vam je potrebna psihijatrijska pomoć prema opisu Vaših tegoba.Iako ste imali predhodno nezadovoljavajuće iskustvo u liječenju , smatram da liječenje morate obnoviti. Svakako se javite psihijatru ( istom ili novom) kojem objasnite svoje tegobe , ali razgovarajte i o svojim očekivanjima.