Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mozda panika??


Autor Poruka

alexa85

21.01.2008. 09:50

da li mozete da mi pomognete?Pre godinu dana imao sam napad panike.od tada mi se stalno znoje ruke,ponekad celo telo,osecam talase toplote i hladnoce,javlja mi se spazam zdrela i jednjaka,vrtoglavice.Kad izadjem iz kuc noge mi drhte kao da cu pasti,ali nikad nisam,osecam slabost...stalno mi sevrte ruzne misli po glavi,o smrti o bolesti....ponekad mi se i glas promeni dok pricam,trnu mi ruke...i najsigurnije se osecam kad sam kod kuce....cim izadjem u vece drustvo ili guzvu pocine znojenje,knedla u grlo,vrtoglavive...ne znam sta da radim?sta se to desava? da li mogu od toga da se oslobodim?? P.S.uradio sam ultra zvuk srca i abdomen i sve je uredu i vadio krv isto sve je u redu? da li je to psihosomatski? unapred HVALA,zabrinut sam sad

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

21.02.2008. 10:10

Simptomi koje opisujete tipični su za panični poremećaj. To je bolest koja spada u anksiozne poremećaje , a liječi se primjenom lijekova iz grupe anksiolitika i antidepresiva, te psihoterapijom.Preporučam da se javite svom psihijatru radi izbora adekvatne terapije.