Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ne mogu spavati


Autor Poruka

miga

02.11.2007. 10:30

Dobro jutro!
U zadnjih tjedan dana ne mogu dobro spavati. Po glavi mi idu razlicite strasne misli. Strah me je tih misli iako se sa njima dobro nosim. To su vrlo agresivne misli kao npr. da nekoga ubijem ili da nekoga povrijedim i sl. Neugodno mi je samo kada vam to pisem. Potpuno mi je jasno da to ne zelim, ali mi se te misli ponekada vracaju i budem tuzna i strah me je. Vjerojatno kada sam pod stresom se te misli vraćaju. Preko dana sam okej, pokusavam se relaksirati i biti okej. Ali navecer me bude strah da li ce mi se te misli vratiti. Smatram da bilo kakve stvari koje nam se događaju idu zbog nekih nezadovoljavajucih odnosa sa nama bliskim ljudima. Kod nas u obitelji je cesto tako i zbog toga budem tuzna i nesretna. Prije spavanja ponekada popijem persen pa lakse zaspim. Postoje razdoblja kada mi se te misli vrate i onda ih opet nema. Sto vi mislite o tome, ponekad se bojim da ne poludim iako mi je jasno da me netreba biti strah tih misli, cak ih ponekada i ironiziram sama sebi pa mi bude lakse. Sto vi mislite o tome?

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

07.01.2008. 18:45

Poremećeni ljudski odnosi , bilo da je riječ o odnosu među partnerima , prijateljima ili unutar obitelji što Vi spominjete u Vašem pismu , među najčešćim su uzrocima ljudske patnje i nesreće, pa tako i psihičkih smetnji.Nesanica i neraspoloženje , hetero ili autoagresivne misli , često osobi neprihvatljiva sadržaja također ukazuje na problem s kojim se netko nosi.Podijelite Vaše osjećaje s nekim sebi bliskom osobom i kome vjerujete, uvijek je dobar način rasterečenje , a s rješenjem poremećenih obiteljskih odnosa i Vaši simptomi će nestati u slučaju da stanje potraje dulje vrijeme potražite pomoć psihijatra.