Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Psihoza


Autor Poruka

hobit

03.12.2007. 10:25

Imam problema sa zaručnicom. Ona je 1.12.2007. navečer završila u bolnici na psihijatriji. Problem se javio dan ranije kada je poslana doma s posla i njezina doktorica joj je dijagnosticirala stres, Tokom petka i subote ona je izgledala kao da je pijana, a ništa nije pila niti uzimala ljekove. Jednostavno se počela gubiti i nije se mogla koncentrirati. Skakala je iz rečenice u rečenicu, a nije došla ni do pola jedne. Govorila je nesuvislo i bez reda. Stalno se ima potrebu nekome ispričavati i opsjednuta je sa time da ima puno posla i problema i sve ih treba rješiti. Tu noć opće nije spavala. Ima jako stresan posao (radi u banki na šalteru), roditelji joj se razilaze i još puno drugih sitnica koje su je vjerojatno pogodile. Ona je sada sa fakultetski obrazovane osobe preko noći došla na razinu inteligencije djeteta. U bolnici nam niko ništa ne govori. Jedino što smo saznali da je to neka vrsta psihoze. Čudno mi je da niko ne razgovarra sa menom ili njenim roditeljima da vide usljed čega je moglo doći do tog poremečaja. Lijepo bih vas molio da mi pokušate objasniti o kakvoj je bolesti riječ, dali je izlječiva i kolko traje oporavak (ako je moguć).

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

07.01.2008. 18:45

Vaša zaručnica prolazi kroz teško životno razdoblje , što je iscrpilo njene prilagodbene psihološke kapacitete i dovelo do pojave bolesti. Na temelju Vašeg opisa moguće je da se radi o nekoj vrsti psihoze, pod čijim se nazivom podrazumijevaju bolest čije je glavno obilježje iskrivljena nerealna doživljavanja stvarnosti, uključujući i doživljaj sebe , drugih osoba ili stvari i događaja iz okoline.Postoje razne bolesto koje se manifestiraju psihotičnim simptomima.Neke od njih su prolaznog kratkog karaktera i obično su rakcija na strese događaje, ali ponekad se radi i o teškoj duševnoj bolesti kroničnog karaktera.U ovom trenutku važno je da Vi budete podrška svojoj zaručnici, a detaljne podatke o bolesti dobiti ćete o d njenih liječnika kad dijagnoza bude jasnija.