Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ne želim da se ponovi


Autor Poruka

Ana

23.03.2002. 22:26

Poštovanje!
Imam 24 godine i unatrag godinu dana doživjela sam anksiozno- depresivni poremećaj koji je vjerovatno bio uzrokovan zivotnim problemima...faks koji baš nevolim, nedostatak novca i sl. problemi koji opterečuju većinu ljudi danas, samo što se ja nisam baš znala nositi s njima.To je trajalo 5, 6 mjeseci uz simptome kao što su umor, lupanje srca, vrtoglavica, bolovi u želucu, zamagljen pogled...ukratko pretvorila sam se u razdražljivog hipohondra koji ne želi izaći iz kuće.Bila sam kod 2 psihijatra,od jednog dobila prozac, od drugog xanax...ni jedno ni drugo nisam pila jer me bilo strah.Jedino što sam znala uzimati od ljekova je bio lexaurin i to samo ponekad. Na kraju sam se odlućila na težu varijantu, a to je da pomognem sama sebi šta mi je na kraju i uspilo. Poćela sam izlaziti, družiti se s ljudima i malo pomalo sam se vraćala u normalu.Još uvijek imam tegoba i strahova, ali sada znam kako moj organizam reagira na stres tako da se više ne bojim nekih smrtonosnih bolesti i sl.Pišem vam ovo jer sam dosta puta čula i čitala kako ovi problemi ne nestaju tek tako, pogotovo ne bez ljekova i da se često ponavljaju tako da me to moram priznati poprilično obeshrabljuje. Jedino od čega sada strahujem je to da se sav onaj pakao ne ponovi, ja sam nastavila sa životom, ali jednostavno nemogu zaboraviti to što se dogodilo. Sad mi je i malo žao što sam toliko čitala o tome! Što vi mislite?
Unaprijed hvala!

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

28.03.2002. 13:14

Mislim da je dobro što ste uključili vlastite kapacitete u rješavanju bolesti. Bez toga nema izlječenja , no to ne znači da ne trebamo potražiti pomoć kada se sami ne snalazimo ili ne znamo kako si pomoći.
Što se tiče literature koju ste pročitali , mislim da je važno napomenuti da stvari ne treba poopćavati jer je svatko individua za sebe i reagira na drugačiji način. Stoga nemojte strahovati od povratka bolesti , već uživajte u onome što ste sami postigli. Ako se to stanje i vrati sada znate kako ga prevladati , a uvijek možete zatražiti pomoć ako sami u tome ne uspijete.
Ukratko pustite statistike i ne bojite se onoga što se nije dogodilo.