Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Želja za samoubojstvom, Anksioznost


Autor Poruka

Helena

23.03.2002. 23:01

Moj problem počinje od najranijeg djetinjstva. Djeca su mi se rugala da sam mršava. To se je nastavilo kroz osnovnu školu i gimnaziju. Usprkos tome, bila sam odlična učenica. Tada sam oboljela od mononukleoze i zadobila neke fizičke posljedice. Nakon te bolesti bila sam preoptrečena u školi (zbog velikog zaostatka). Roditelji me nisu razumjeli, dečko me ostavio, poželjela sam počiniti samoubojstvo. Otišla sam na psihoterapiju i dobila normabel, prazine, akineton, haldol i moditen. Poslije sam prešla na rispolept, međutim stanje se nije poboljšavalo. Tada sam upoznala nekog tko me stvarno razumije, i prestala sam uzimati lijekove zbog poboljšanja.Više ne idem na psihoterapiju. Ipak ponekad me hvata tjeskoba,anksioznost. Bojim se stvari za koje u stvari znam da se neće dogoditi (npr. vidjela sam degeneričnog Cigana-prosjaka s izvinutim nogama i zbog toga ne mogu spavati - bojim s da mi se to ne dogodi s nogama). Imam česte tahikardije. Roditelji mi , iznervirani već time, govore da moram u bolnicu-na psihičko liječenje. Ja bi željela to izbjeći jer se želim upisati na fax.Bojim se da ću,ako se nigdje ne upišem ponovo pokušati ubiti se. Što Vi mislite o tome, bi li trebala ponovo na psihoterapiju?

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

28.03.2002. 13:06

Svakako bi trebali potražiti pomoć psihijatra i to ne zato jer zahtjevaju Vaši roditelji ili bilo tko drugi , već zato jer Vi imate poteškoća i zaslužujete da Vam se pomogne.