Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


odlazak kod psihijatra


Autor Poruka

lela

12.06.2006. 13:29

Zanima me kako izgleda prvi odlazak kod psihijatra? Koja je razlika izmedju odlaska psihologu i psihijatru. Ja imam 23 godine i cesto me hvataju depresivna raspolozenja,razmisljala sam otici kod psihijatra no stalno odugovlacim i mislim si sta cu ja tamo pa nemam nikakve ozbiljne probleme i sl. No ipak kada bi pocela pricati o nekim stvarima koje me muce,mislim da bi se tu svasta naslo. Da li se taj pregled sastoji od razgovora,pretraga? ili ... ako mi mozete malo vise reci.

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

29.09.2006. 15:15

Poštovana Lela,

prvi dolazak psihijatru uključuje u prvom redu razgovor kojim psihijatar nastoji saznati što više o Vama, poglavito o Vašem psihičkom životu. Često je potrebno načiniti i određene pretrage ( laboratorijske , radiološke itd.) Ima i psihologa koji imaju temeljitu naobrazbu iz različitih psihoterapijskih tehnika , ali Vam psiholog neće moći pružiti potpunu dijagnostičku obradu niti Vam propisati eventualno potreban lijek.Savjetujem Vam da kao prvi korak odete do svog liječnika obiteljske medicine , ako u njega imate povjerenja, te da mu predstavite svoje poteškoće i zatražite savjet. Nemojte oklijevati , razvijena depresija je vrlo ozbiljna bolest , a možda se kod Vas ni ne radi o depresiji - slijedite preporučene korake.