Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Odvikavanje od Seroxata


Autor Poruka

Izgubljena

04.10.2007. 15:05

Pijem navdeni lijek već više od godinu i pol. Puno mi je pomogao i stvarno sam se osjećala super te sam mislila kako bi mogla polako i prestati. Napočetku sam smanjila na pola i to pijem više od mjesec dana. To je također funkcioniralo dobro i bilo mi je odlično, nisam više spavala tako puno, vratila mi se energija za učenjem, radom itd. No odjednom mi se sve počelo vraćati, malo po malo opet osjećam trnce u tijelu, srce mi brže kuca i kao da mi se panični napadi opet vraćaju.
Ne znam više šta bi, a baš sam mislila da mogu se skinuti i nastaviti normalno dalje.
Zanima me da li se to stvarno panični napadi vraćaju ili je to samo "normalno" jel sam smanjila dozu lijeka.

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

07.01.2008. 18:40

Iz Vašeg pitanja nije jasno radi čega Vam je Seroxat propisan. Čini se da je bila riječ o paničnom poremećaju. Važno je da dozu lijeka smanjujete u dogovoru s Vašim liječnikom -psihijatrom, a ne sami, koji će onda procijeniti da li je riječ o primarnim simptomima ( zbog kojih je lijek uveden ) ili je riječ o simptomima koji se javljaju smanjivanjem ili ukidanjem nekog lijeka.