Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Opsesivna neuroza


Autor Poruka

Tina

12.01.2002. 00:00

Imam 23 godine i vec godinama muci me opsesivna neuroza. Nikad nisam bila kod lijecnika. Zanima me da li se to moze izlijeciti. U posljednju godinu dana imam i poremecaj u prehrani. Danima gladujem, a ako pojedem nesto sto nije bilo u mom planu ne mogu stat jesti i pojedem sve sto mi padne pod ruke. Moze li i to biti povezano sa opsesivnom neurozom?
Molila bih odgovor.
Hvala
Tina

prof dr V. Folnegović Šmalc

25.01.2002. 12:32

Niste mi dali dovoljno podataka kako bi mogla zaključiti da li se radi o agresivnoj neurozi , odnosno prema suvremenim klasifikacijama opsesivno kompluzivnom poremećaju .Što se tiče poremećaja u prehrani vrsta poremećaja ovisi o tome da li pri prekomjernom konzumiranju hrane osjećate olakšanje ili prisilu ili ste možda pritom opterećeni dobitkom na težini pa gladujete kako bi smršavili.Ti i drugi podaci potrebni su kako bi se sa sigurnošću utvrdilo o ćemu se kod Vas radi.U svakom slučaju preporučila bih da se javite psihijatru koji će Vas kada utvrdi poremećaj moći informirati o načinu i ishodima liječenja.