Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


povećana osjetljivost


Autor Poruka

Lara

09.01.2002. 12:39

Rekla bih da je u mom slučaju riječ o PRETJERANOJ osjetljivosti na hladnoću. Dok je drugim ljudima vruće, ja se smrzavam. Jednom prilikom je liječnik pedijatar, kojemu sam vodila dijete zbog odbijanja hrane, rekao da sam depresivna i da to prenosim na dijete zbog čega ono odbija hranu. Ne znam na osnovu čega je to zaključio jer nismo boravili u istoj prostoriji više od deset minuta. Interesira me može li ova osjetljivost na hladnoću biti povezana s depresijom? Napominjem da mi se stalno spava iako ne radim teške poslove niti sam preopterećena obavezama, a željezo mi je uvijek normalno ili pri gornjoj granici. Krvna slika je u redu. Dakle, pretpostavljam da se ne radi o anemiji.

prof dr V. Folnegović Šmalc

25.01.2002. 13:41

Simptomi koje ste naveli mogu imati više uzroka.Jedan ( anemiju ) ste i sami isključili.Prije nego što se javite psihijatru svakako bih preporučila kontrolu hormona štitnjače.Naime osjećaj umora i osjećaj hladnoće dok je drugima ugodno ili vruće česti su simptomi poremećenog rada štitnjače .Stoga se prvo obratite internisti endokrinologu.