Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


panicni starh


Autor Poruka

slavko

21.01.2002. 21:15

Dragi strucnjaci!Imam problem panicnoga straha u svim situacijama u kojima nemogu odmah(cim ja to zazelim)biti na sigurnom.
Sve je to pocelo krajem osnovne sk.kada me jednostavno uhvatil strah zbog pitanja:dal sam ja ja,dal su moje misli moje misli...i jednostavno me onda uhvatio strah da ne poludim.Takve i slicne situacije su se kasnije ponavljale,ali nekako sam ipak s tim sisao na kraj(1-2 sam posjetio i psihijatra).Pa je onda bilo dugih razdoblja bez ikakvih problema.
Danas me najvise muci problem panicnog straha u svim situacijama iz kojih nemogu lako otici.Konkretno,posto mi je to obveza,za tjedan dana odlazim na skijanje i tamo moram ici na visoku 2sedeznicu zicaru.Prije manje od godinu dana na tom istom mjestu nisam ni zelio probati ici na nju,jer sam se tad vozio na jednoj bezopasnijoj i bilo me strah.Kasnije sam se na toj nizoj zicari opustio jer sam shvatio da ako i iskocim na nekim djelovima od straha(sto nikad nisam ucinio)da necu umrijeti jer je bilo dosta blizu tla.
No na toj glavnoj zicari svi kazu da je jako visoka i puno duza,pa se bojim:ako sjednem na zicaru,sljedecih 15-20minuta moram biti miran jer cu inace umrijeti!Bojim se da me neuhvati takva nekontrolirana panika,da bi pozelio skociti dolje,a sto ne smijem.
Ako bi uzeo xanax tablete,dal bi mi pomogle, i dal bi me omamile?
Nada mi je Bog i vi strucnjaci, pa vas molim za sto brzi odgovor,jer bih stvarno zelio ici na tu zicaru(cak sam se nedugo i vozi na obliznjim zicarama da se malo naviknem i hvala Bogu sve je dobro proslo!Hvala!

prof.dr. V. Folnegović Šmalc

25.02.2002. 15:27

Na žalost zbog administrativnih razloga zakasnili smo u odgovoru na Vaša pitanja. Nadamo se da je sve prošlo uspješno i što bezbolnije za Vas. No, nismo zakasnili za neke buduće situacije koje bi za Vas mogle biti podjednako neugodne. Xanax je jedan od lijekova kojim se liječe Vaše tegobe.No , uz njega postoje i drugi načini liječenja ( medikamentozno i psihoterapijski ) koje bi se trebale provoditi i malo duže, a ne samo " gasiti požar" u kriznim situacijama.Stoga se javite nadležnom psihijatru , ili ako ste u prilici javite se u PB Vrapče ( tel 01 3780678)Prof. dr. sc. V. Folnegović Šmalc kako bi se odredila za Vas što primjerenija terapija.