Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

ksena

05.01.2008. 20:35

imam sedmogodišnju kćer koja je krenula u prvi razred.učiteljica me upozorila na njeno nisko samopouzdanje.ako ju zbog nečega pokudi,uvijek se rasplače i govori kako ona ništa ne zna,kako ona to ne može.....uvijek je ona kriva.....ne znam odakle joj to sve.jedinica je.moji bližnji mi govore da je to samo znak da privuče pozornost, dok učiteljica smatra da je u pitanju puno veći problem,da nešto u sebi zadržava da ju nešto tišti.inače je vesela,pametna i vrlo pristojna djevojčica,jako senzibilna.kako da joj pomognem?upućeno smo na razgovor kod psihologa ali dok čekam termin molim vas za vaš mišljenje.jako se brinem za nju.unaprijed hvala.

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

10.01.2008. 13:05

Poštovana gospođo, nažalost ste nam premalo dodataka ponudili, na primjer: da li ima dijete oca, da li otac živi s djetetom , kakovi su odnosi u obitelji, imate li još djece, da li je dijete išlo u vrtić i slično. U svakom slučaju, dijete treba podršku obitelji, puno razgovora, potreno je da stekne osjećaj pripadnosti grupi (obitelji i slično), u kojoj ima svoju ulogu i osjećaj pripadnosti, kako bi taj osjećaj mogla imati i u novoj sredini, tj u razredu. Naravno, vrlo je važno procijeniti i kakove su intelektualne sposobnosti djeteta, koliko može shvatiti nastavu i sadržaje, pa ako je možda slučaj o sniženim intelektualnim sposobnostima djeteta potrebno je odrediti u kojoj mjeri, i potom dati vrlo specifične preporuke. U svakom slučaju, potrudite se da što prije obavite osobni pregled kod stručnjaka, kako bi se preveniralo daljnje otežavanje djetetovog osjećaja nelagode.
Pozdrav.