Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PMS


Autor Poruka

mim

18.03.2002. 09:01

Molim Vas za odgovor. Vec dugo vremena imam problema sa PMS-om.
Naime,nekoliko dana prije nego cu dobiti mjesecnicu ja se ponasam mnogo drugacije nego inace.Uzasno sam razdrazljiva ,ne trpim nikoga u blizini,imam napade placa,mijenjam raspolozenja iz minute u minutu,nalazim svima mane ,govorim i ono sto ne mislim i strasno se puno svadjam s okolinom.Isto se ponasam ako koristim antibebi pilule ,ali od njih sam odustala.Imam malo dijete,posao koji zahtijeva dosta od mene,borim se sa stresom....Recite mi postoji li neki preparat ,ili lijek koji bi mogla koristiti jer ne zelim da pravim probleme ukucanima ,ni sebi....Jako mnogo puta sam htjela uzeti nesto za smirenje ali se bojim da me ta sredstva ne bi uspavala jer s mojim obavezama i tempom zivota to ne bi bilo rijesenje. Hvala M.

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

21.03.2002. 10:32

Preporučam da ne uzimate sredstva za smirenje na svoju ruku , već da se javite psihijatru.Naime, prvo je potrebno da psihijatar iz razgovora s Vama dobije dodatne podatke koji su mu potrebni za postavljanje točne dijagnoze. Ako ustvrdi da su tegobe vezane uz menstruacijski ciklus dobit ćete specifičnu terapiju baš za taj poremećaj( fluoxetin po specifičnoj shemi uzimanja.