Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomoc


Autor Poruka

goran1

04.09.2007. 21:00

Imam jedan problem vec duze vrijeme, tocnije nekih 5 godina. Svo to vrijeme namjeravam potraziti strucnu pomoc ali stalno odgadjam misleci kako je to nesto prolazno. Mozda i je jer je zasigurno bolje sada nego sto je bilo u pocetku. A problem je ovakav... sve je pocelo jednog ljeta, kada sam skuzio da me strah nekih stvari koje inace covjeka cine sretnijim. Samo neke od njih cu spomenuti, npr. subotnji izlazak s prijateljima, odlazenje na raznorazne zabave i sl. Tako sam tog ljeta isao s prijateljem kao pratnja u 'shopping', te sam primjetio kako me obuzimao strah, mucnina me lovila... to od onda nije prestalo, i nikad kraj tim situacijama. Studiram, tako da to dodatno otezava moje studiranje, jer za vrijeme samog ispita me obuzima strah, zablokiram, mucnina, a da ne govorim o usmenom ispitu. Cak i nakon budjenja ujutro kako bih isao na faks, povratio bih.. skoro svako jutro. Bez ikakvog pritiska na faksu. U vrijeme kad je to pocelo imao sam curu, bio sam zaljubljen do usiju, i svaki put kad bi doslo do nekog neslaganja mene bi obuzeo strah, poceo sam se tresti... nakon sto smo prekinuli imao sam osjecaj da mi se cijeli zivot okrenuo. Nije bilo dana a da ne pomislim na nju, nije bilo dana da budem dobro raspolozen kao nekada. Spomenuo bih jos kako sam vec imao slican problem u osnovnoj skoli, isto me neka depresija lovila, isto mucnina. To je prestalo kad sam krenuo u srednju, osjecao sam se kao da se nista nije dogodilo, funkcionirao sam posve normalno. I krajem srednje se to opet vratilo, mogao bih reci u jos tezem obliku.
Eto takav je moj problem i to je bilo ukratko opisano, molim Vas pomozite!

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

13.09.2007. 15:20

Kod Vas se radi o anksioznom poremećaju. Ta skupina poremećaja je vrlo heterogena skupina i ujedno najučestalija u psihijatriji. Da bi se točno utvrdilo o kojem je poremećaju riječ agorafobiji i/ili socijalnoj fobiji ili nećem trećem svakako je potrebno potražiti stručnu pomoć.