Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


XANAX


Autor Poruka

Mara

29.08.2007. 13:50


Već dvije godine pijem Xanax 0.5 mg, jednu tabletu dnevno zbog agorafobije. Za tjedan dana imam važan usmeni ispit pred komisijom, također ispit je vrlo važan, u tolikoj mjeri da ovisi o mojoj egzistenciji. Stoga Vas molim za savjet, da li mogu uzeti 1 tabletu i 1/2 tablete zajedno tog dana. Znam da doza može smanjiti koncentraciju, ali ja zbog anksioznosti osjećam mučninu koju želim izbjeći tijekom ispita.

Unaprijed zahvaljujem!

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

13.09.2007. 15:20

Obzirom da dvije godine uzimate Xanax u dozi od 0,5 mg nije za očekivati da će povećanje doze za 0,25 mg utjecati na sposobnost koncetracije.Preporučam da večer prije ispita uzmete 11/2 tabletu Xanaxa koja će Vas dodatno opustiti , te je moguće da na dan ispita neće biti potrebno povećati dozu medikamenta. No koliko procijenite da je intenzitet anksioznosti izražen u većoj mjeri može i taj dan popiti dodatnu 1/2 tablete Xanaxa od 0,5 mg