Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem sa hranom


Autor Poruka

IVANA

01.10.2001. 19:23

Zovem se Ivana. Imam 19 godina i pre mesec dana sam shvatila da imam problem sa hranom.Naime, uzasno sam lepa,pametna,ambiciozna,imam sve sto pozelim,ali mi jedna stvar nedostaje da budem kompletno srecna.A to je 58 kg. To je postala moja opsesija ...visoka sam 1.75 i imam 64 kg, ok izgledam ali nisam srecna. Taman kad smrsam koliko zelim , to povratim jako brzo i opet se vracam u zacarani krug.Kad sam tuzna,nemocna ili imam neki problem,cak i kad mi je uzasno dosadno,ja ne mogu da se obuzdam u hrani.I posle sam samo nesrecna.Ovaj problem je otisao tako daleko,da zbog komleksa nisam bila na moru, nisam izasla vec 2 meseca i sama sam sebi vec naporna. Molim vas , pomozite mi kako da izadjem iz ovog zacaranog kruga, jer cu izludeti . Ali nemojte mi samo reci prihvati telo kakvo je, jer ja zelim 58 ili 57 kg po svaku cenu ... ne znam kad cu to ostvariti , ali cu uspeti sigurno.Ako vi imate neki pametan predlog , molim vas mi recite.I objasnite mi zasto trazim utehu i izlaz u najvecem neprijatelju??

....unapred sam Vam zahvalna!!!

prof dr V. Folnegović Šmalc

23.01.2002. 10:48

Jedno od riješenja Vašeg problema kako ste i sami zaključili , je da prihvatite Vaše tijelo kako je. No , to riješenje nije jedino , a ionako Vam se čini neprihvatljivo. Rješenje je također da razmislite i kroz razgovor sa psihologom ili psihijatrom uvidite što je to što Vas sprečava da ostvarite ono što tako jako želite.