Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


punica i punac


Autor Poruka

marijan

31.01.2002. 22:37

Imam 27 godina, živim u malom turističkom mjestu blizu Zadra, posjedujem manji turistički objekt i materijalno sam prilično dobro situiran. Život mi je do sada bio dinamičan i u životu sam prošao puno toga. Pohađao sam fakultete u Zagrebu i Opatiji, gradio karijere u vojsci i policiji, radio kao konobar na američkim turističkim brodovima. Uvijek sam se isticao i uglavnom mi se ostvarivalo sve što sam želio. Puno sam izlazio, imao mnogo cura i stekao puno prijatelja. Prije tri godine upoznao sam curu iz Zagreba s kojom sam i danas. Voli me i želja nam je zasnovati obitelj. Međutim tu počinju problemi jer njeni roditelji ne prihvačaju našu vezu. Pri pokušaju da uspostavim kontakt naišao sam na totalno ignoriranje i to traje već skoro godinu dana. Kako imaju jak utjecaj na nju, ona je stalno pod stresom, često plače i uglavnom je loše volje. Brane joj izlazke, mada ima već 24 god., skrivamo se poput školaraca i to me sve više izluđuje. Veza nam se pretvorila u pakao i već sam bio nekoliko puta došao do toga da dignem ruke od svega no eto još smo uvik skupa. Nakon idealne veze rijetki su trenuci kad smo sretni.
Ne vidim načina kako da je oslobodim roditeljskog utjecaja, a isto tako ni kako stupiti u kontakt s njezinima jer oni me ne žele ni vidjeti ni čuti. Najgore je što sam izgubio svaku nadu da će sve dobro završiti, a izluđuje me to što ja ništa ne mogu promijeniti.

prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

11.06.2002. 08:48

Iz Vašeg pisma nije jasno zašto roditelji Vaše djevojke ne odobravaju Vašu vezu.Ako postoji razuman razlog onda je to mjesto gdje možete nešto učiniti.No bez obzira na uzrok , Vaša djevojka je ta koja treba donijeti konačnu odluku. Sa svoje 24 godine već bi trebala moći snositi težinu odluke na svojim leđima.Ili ako ne može pitajte ju kada će moći , te odlučite da li možete toliko čekati.U svakom slučaju težina odluke leži sada na njoj pa se tako i ponašajte.