Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Stres zbog ratne situacije


Autor Poruka

nenad

16.06.2006. 12:38

Poštovani!

Imam 28 godina i pišem vam iz Zagreba!

Pripadam nacionalnoj manjini i početkom 90-tih godina i kasnije bio sam izložen verbalnom vrijeđanju, omalovažavanju i degradiranju! I dan danas imam posljedice od toga. Preselili smo se u Zagreb al meni se stanje ne poboljšava. Uvijek dok izlazim u kafić ili bilo gdje nigdje nisam opušten nego samo očekujem da će me neko napasti ili nešto slično! Čak mi se i pričinjava da se ljudi na ulici okreću zamnom ili da mi govore pogrdna imena. To prati neki čudan fizički osjećaj (lupanje srca..znoj..ostajanje bez daha).

Narušilo mi se cjelo zdravstveno stanje. Da li mi kosa je od toga mogla se prorijediti? Da li postoje neki lijekovi za takvo stanje?

Hvala Vam

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

30.09.2006. 18:15

Poštovani Nenade,
Žao mi je da se osjećate ugroženim u Hrvatskoj, ali poštujem Vaš osjećaj. Ipak, iz Vašeg se maila da zaključiti da makar povremeno zapadate u takva stanja koja zahtjevaju hitnu psihijatrijsku obradu, pa tako i postupite.