Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tik ili ne?


Autor Poruka

lorena_b

05.09.2006. 08:30

Imam ćerkicu od tri godine. Od njene prve godine radi nekakve radnje za koje smo mislili da su samo neke faze ili tikovi. Npr. zmirkala je na jedno oko, kad smo je uspjeli od toga odviknuti tu je radnju zamijenila drugom, stiskanjem zubica (tako jako da su joj dva ocnjaka malo puknula), u posljednje vrijeme kad god dode u sobu prsticima stisne rub deke na krevetu i pri tome jako stisne zube. To napravi mnostvo puta i po 10-ak puta u par minuta. Gotovo nikada ne prode kraj kreveta da to ne ucini. Kada joj to spomenemo i pitamo zasto to radi, samo se ljuti i ne zeli pricati. Probali smo to rijesiti razgovorom, pa i ignoriranjem, ali nista ne pomaze.
Sad sam se vec pocela sve vise brinuti: radi li se o kakvom tiku ili prinudnoj radnji? Kako to rijesiti? Koji bi mogao biti uzrok? Trebam li se ozbiljno zabrinuti i javiti se djecjem psihologu u vrticu koji ide?

Mnogo hvala na odgovorima.

*****Zabrinuta mama.

Prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc, dr. med.

29.09.2006. 12:45

Vaša kćerkica Vam najvjerojatnije nešto pokušava poručiti , a što je to najbolje će Vam odgovoriti dječji psihijatar.Možete se u svakom slučaju posavjetovati s psihologom iz vrtića , a dosta je ključno javlja li se to samo kod kuće ili i u vrtiću.Čudi se da do sada niste ispitali. Nemojte biti u panici , ali bez straha i srama zatražite stručnu pomoć.