Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zabrinuta mama


Autor Poruka

Marija

17.05.2002. 09:30

Poštovani, molim Vas za odgovor, imam dijete od 4 godine, prije više od godine dana u igri doktora nećakinja je stavila mojem sinu toplomjer u guzu (na početak), njemu se je nakon toga digao lulić, od onda je u par navrata znao se sakriti u sobu i stavljati neki predmet prema guzi, otišli smo kod dječije psihijatrice, ona mi je rekla da to nije ništa da je to normalno, da mu se je to jednostavno dopalo, i da ga kada ga vidim da to raditi zaigram s nečime, da ne dižem paniku oko toga, nakon dugo vremena on to nije više radio, jučer je ponovo kod sestrične otišo u sobu sam i stavio si gumicu prema guzi, jako sam se uzrujala, on je bio strašno tužan jer sam ja bila nesretna obećao da to više nikada neće raditi, molim Vas da mi objasnite takvo ponošanje, da li je to normalno i kako da se postavim prema tome problemu ili sam ja previše odgovorna i zabrinuta, molim Vas za odgovor, Unaprijed Vam zahvaljujem,

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

22.10.2002. 13:56

Mislim da Vam je psihijatrica dala dobar savjet. Djeca u dobi od četiri godine otkrivaju da neki dijelovi tijela mogu pružiti ugodu. Uz to su i znatiželjna pa ispituju sve što je novo.U toj dobi djeca i redovito dodiruju spolovilo i guzu , igraju se njima , te su skloni i ugurati različite predmete. Poslušajte savjet psihijatrice , zaigrajte dijete i pokušajte ukazati na eventualne opasnosti.Probajte mu objasniti da se neke stvari ne rade u javnosti , no u svakom slučaju mu dozvolite da zadovolji svoju znatiželju.