Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ZOLOFT


Autor Poruka

Mirko

12.01.2005. 10:42

Prija 12 godina ( pred ratno vrijeme) bio sam u krizi organizma ( slab apetit, nesanica, trnjenje ruku i nogu…).Nakon potrošenog paketića AMIZOLA uskoro odlazim u izbjeglištvo gdje sam se za to vrijeme boravka i oporavio. Prija 10 mjeseci ponovo sam se razbolio ( simptomi isti stom razlikom što mi se izražajnije tresu ruke i simptomi preznojavanja).Nakon posjete neuropsihijatru ustanovljena mi je dijagnoza : DEPRESIVNI REKURENTNI POREMEĆAJ TEŠKOG STEPENA BEZ PSIHOTIČNE SIMPTOMATOLOGIJE. TH. ZOLOFT 50mg (2x ujutro); THIORILL 25 mg (0+1+1-2 tablete); te poslije sam pio još BOSNYL 3x1 caps.
Sada trenutno uzimam : ZOLOFT 50mg (2x ujutro); XANAX 0,5 mg 2x1 tabl.; PRAZINE 100 mg ( 25 mg ujutro - 25mg podne – 50-100mg uveče).Tijekom liječenja osjećao sam poboljšanje dva mjeseca, pa zatim 10 dana lošije stanje i tako naizmjenično sve do sada. Nikako da se ustabili. Živim u Jajcu a liječenje mi je u Travniku (BiH), pa me zanima vaše mišljenje u svezi tableta , liječenja ,dal je to sve dobro, jer mi se ruke izrazito tresu, nikako da mi se cjelokupno stanje ustabili.

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

18.03.2005. 14:22

Navedena terapija je odgovarajuća za Vašu dijagnozu.Ako Vaše psihičko stanje nije zadovoljavajuće unatoč navedenoj terapiji razgovarajte s psihijatrom o eventualnoj promjeni kao i o mogućem uključivanju u druge oblike liječenja( individualnoj i grupnoj psihoterapiji itd.), s obzirom na niz traumatskih iskustava koje ste očito doživjeli.

Sasa

05.04.2005. 22:38

Prije nekoliko dana upao sam u krizu,siptoma depresije i strahom od nesanice sto ju je i dodatno stvaralo.taj problem par dana rijesavao sam na taj nacin da popijev vecu kolicinu alkohola te tako budem prisiljen zaspait,ali usprkos tome uspijevao sam se dizati dosta ranije s obzirom na kolicinu alkohola.u nedjelju vise nije islo,pao sam u totalnu komu fizicki i psihici.Nezainteresiranost za bilo cim,opet nesanica pod kojom mislim cijelu noc.te povremeni strahovi bilo o tome kad razmisljam o spavanju ili o tome da se zabrinjavam za moje dusevno stanje(sta ni se to dogadja,pa ja sam bar uvijek dobre volje,kako ce reagirati drugi kad shvate da "ludim" itd.Tada vise nisam mogo izdrzat priznao sam mami i bratu.Otiso sam kod psihijatrice na razgovor te dogovorili termine a od lijekova sam dobio praxiten da mogu zaspat s ponedijeljka na utorak sto je i uspijelo.te Zolft koji trebam piti svaki dan 3 tijedna.Danas sam se osijeco vrlo dobro skoro cijeli da te me je predvecer opet uhvatila paranoja da padam u depresiju sto je i bilo.Panicno sam uzeo dva prakxitena i sad se jako dobro osijecam.Problem je u tome sto se moje raspolozenje cesto mijenja dodju mi osjecaji tipa"ma nije mi nista sve se da sredit,promijenit cuneke navike itd" do "ne padam u depresiju sve je crno te panika od toga i gubitak raspolozenja za bilo kakve aktivnosti.Moje pitanje glasi sto tocno radi Zoloft,te dali da pitam mog lijecnika u slucajevima nadolaska tog prethodnog navedenog osjecaja sa zatrazim konzumaciju jos nekog lijeka ili da to rijesavam danasnjom metodom tako da sam uzeo dva praksitena.