Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gljivice i uroinfekt


Autor Poruka

Mysterious_cello

24.12.2018. 14:45

Poštovani doktore,
javljam Vam se jer ne znam što bih dalje učinila. Već 2 i pol mjeseca patim od (izgleda) uroinfekta. Imala sam simptome vrlo učestalog mokrenja, stalnu potrebu za mokrenjem, nije bilo peckanja, bol u donjem dijelu abdomena. Prvi put mi je primarna doktorica bez pretraga dala nolicin, smirilo se sve na tjedan dana i onda opet. Rađena je urinokultura i urin koji su bili više puta sterilni. Prije neka 3 tjedna su napokon u urinu nađeni leukociti i to negdje 30 - 40. Opet sam dobila nolicin i u međuvremenu otišla privatnici. Ona mi je otkrila lokalnu upalu gljivicama i dala mi je plymicol vaginalete za 3 dana. Napravila mi je bris uretre i briseve rodnice koji su svi bili sterilni na kraju...Sada ni tjedan dana nakon nolicina opet isti simptomi. Privatnica mi je rekla da stavljam svaki drugi dan Lactogyn vaginalete i da se javim ako se vrati sve. Mene zapravo zanima u čemu bi mogao biti problem? Nemam tipične simptomi za gljivice (svrbež, iscjedak i sl.), a ne znam jel bi one mogle uzrokovati ovakve simptome kao da je uroinfekcija u pitanju. Doktorica je rekla da su nespecifične bakterije u pitanju. Koja je onda terapija? S obzirom da mi je bris uretre uzimala za vrijeme uzimanja nolicina je li moguće da je on sakrio uzročnika?
Puno hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

25.12.2018. 12:50

Poštovana, liječenje ponavljajućih uroinfekcija se sastoji od medikamentoznog (antibiotici) i higijenskih mjera. Ponekad je potrebno liječenje antibioticima kroz dulje vrijeme - najčešće jednu tabletu navečer kroz period od 6-12 mjeseci. Dijagnostičkom obradom treba otkloniti postojanje patološkog stanja (kamenci, suženje mokraćne cijevi). Potrebno je uzimati puno tekućine, održavati pravilnu higijenu urogenitalnog područja, a u prehrani ograničiti unos šećera. Ponekad se infekcije mogu ponavljati i do kraja života, ali ne predstavljaju ozbiljniju prijetnju za zdravlje zahvaćene osobe.

Mysterious_cello

25.12.2018. 19:00

Hvala na savjetima. UZV mokracnog mjehura sam odradila privatno i uredan je. Najvise me zapravo buni je li problem urinarni ili ginekoloski...

Ichbin

25.12.2018. 19:00

Postovani
Prosli mjesec sam radila papa test koji pokazuje mijesanu floru. Nisam imala nikakve simptome. U zadnjih nekoliko dana osjecam blago peckanje na ulazu u vaginu. Nemam nikakve druge simptome. Htjela sam pokusati stavljati bijeli luk ali nisam sigurna da li djeluje ili je previse agresivan kao vaginalete? Ili je bolje da uzmem neke vaginalete?

Ivo Balenović, dr. med.

25.12.2018. 20:05

Poštovana, uzmite neke od antimikotičkih vaginaleta (Canesten, Rojazol, Plimycol, Vagisan, Geonistin).