Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10876 | Broj poruka: 77791

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Izostanak menstruacije nakon prestanka kontracepcije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jigglypuff

08.07.2020. 12:20

Poštovani,

Pila sam Logest 7 godina i prestala s uzimanjem 31.5. nakon što sam popila cijelu karticu. Menstruaciju sam dobila 3.6. kako sam i trebala.

Zbog smanjenog libida, vaginalne suhoće i debljine odlučila sam prestati piti pilule te nisam započela novu karticu 7.6.

Oko 21.6. imala sam spolne odnose sa dečkom i koristili smo prezervativ. Nismo primjetili ništa što bi ukazivalo da smo ga neispravno koristili.

Oko 26.6. mi je na neka 4 dana krenula bol u bradavicama, bile su crvene i osjetljive na dodir. Je li to posljedica ovulacije? Bol nakon nekih 4-5 dana prestala.

Menstruacija mi još uvijek nije stigla, imala sam jučer tek blago smeđi iscjedak.

Radila sam i test na trudnoću prije par dana ali je bio negativan.

Zanima me jesam li test radila prerano, i koliko bih od odnosa trebala raditi test na trudnoću da bude valjan? Postoji li uopće valjan strah od trudnoće u mom slučaju? Brine me što mi menstruacija još nije došla, ako je 26.6. zaista bila ovulacija, ima li smisla očekivati menstruaciju prije nego prođe neka dva tjedna od ovulacije?

Ivo Balenović, dr. med.

09.07.2020. 14:40

Poštovana, menstruacija nastupa dva tjedna nakon ovulacije. Test na trudnoću je najbolje raditi u vrijeme oko očekivane menstruacije. Test može detektirati trudnoću nakon implantacije zametka. Implantacija se dešava otprilike 7 do 10 dana nakon oplodnje. Nakon prestanka uzimanja oralnih kontraceptiva menstruacija može izostati dva do tri ciklusa.

jigglypuff

11.07.2020. 20:50

Hvala na odgovoru. Dobila sam u međuvremenu menstruaciju. Zanima me je li normalno da nakon pauze menstruacija bude oskudna? Trajala je tri dana bez većih krvarenja.

Ivo Balenović, dr. med.

11.07.2020. 21:20

To je uobičajeno nakon prestanka s oralnim kontraceptivima.