Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Je li moguce da mi je zakazala kontracepcija?


Autor Poruka

app1202

14.07.2021. 18:40

Pozdrav, moj je lijecnik na godisnjem odmoru, a ja imam pitanje.
Dakle: Pred kraj 2019. sam isla na inducirani ab kiretazom, drugi ab je bio medikamentozni pocetkom ove godine. Ginekolog mi je savjetovao da pocnem piti kontracepciju, dao mi je Belaru u 4 mj i pila sam ju uredno, međutim tablete su mi izazivale nuspojave pa mi je napisao Estal, nuspojave se nisu povukle, doktor mi je rekao da je to odlican lijek i kako mi tijelo zapravo prolazi kroz proces prilagodbe. Nisam nekoliko mjeseci uopce imala odnose, samo sam htjela da mi se hormoni nekako reguliraju. Prve dvije tablete iz blistera koji je bio predzadnji sam preskocila s tim da sam nadoknadila jednu prema uputi, bio je vikend i nisam stigla nazvati da mi ih pusti u ljekarnu. Sredinom ciklusa mi je pocelo nekakvo bolno krvarenje koje je potrajalo dva dana i nazvala sam ginekologa i rekla mu to, on mi je rekao da ne brinem i da je to normalno, da ce sve proci kada u onoj pauzi nastupi krvarenje. Nakon toga sam imala odnos pri kojemu je doslo do ejakulacije, a moje krvarenje u pauzi nije nastupilo. Kad sam nazvala lijecnika rekao mi je da krenem s novim pakiranjem opusteno i danas bi trebala biti na 5. tableti. Vec sam paranoicna od pomisli o tome da sam mozda trudna iako mi je doktor rekao da ne brinem o tome, a sad ga ne mogu dobiti jer je na odmoru. Molim Vas za savjet, da napravim test ili da pijem ovu kutiju do kraja?

Ivo Balenović, dr. med.

15.07.2021. 09:55

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralnu kontracepciju krvarenje ponekad može izostati. Prema navedenome ne postoji mogućnost trudnoće. Ako se želite uvjeriti uradite test.