Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje u ranoj trudnoci, hematom


Autor Poruka

stelone

28.12.2019. 12:20

Poštovani doktore,
Imam potvrdenu trudnocu,5tt, na pregledu vidljiva GV 6,33mm, bez ploda, dan poslje pregleda dobijam iscjedak prvo rozi, pa smeđi, to traje dva dana, a onda sam pocela krvarit svjezu krv, bez ugrusaka. Na hitnoj su mi napravili pregled gdje su ustanovili da je GV i zuto tijelo jos uvijek prisutno doktorica je vidjela i hematom(nije rekla koliki je), te sam dobila duphanstol 3x2, sada vec dva dana imam svjeze krvarenje i bolove nalik na menstrualne, narucena sam za 7dana na kotrolni pregled, molim Vas za odgovor, mislite li da je vec nastupio spontani pobacaj ili je krvarenje od hematoma?

Ivo Balenović, dr. med.

28.12.2019. 20:30

Poštovana, u ranoj trudnoći (oko 40%) mogu se javiti krvarenja koja nisu povezana s pobačajem. Kod pobačaja krvarenje je obilno i u ugrušcima. Ne mogu reći o čemu se radi niti prognozirati daljnji tijek. Dobili ste odgovarajuću terapiju i dalje sve ovisi o 'prirodi'. Ukoliko dođe do spontanog pobačaja za to postoji razlog (najčešće slučajna genetska greška) i to se ne može spriječiti nikakvim lijekom. Nadajmo se da će sve proći u redu.

stelone

28.12.2019. 21:55

Hvala Vam na odgovoru, nisam sigurna hocu li prepoznat kada je krenuo spontani pobacaj, obzirom da svjeze krvarenje i bolove imam vec 3dan, mislite li da bih trebala ici na pregled? Moze li terapija koju pijem nastetit prirodnom ciscenju ukoliko dode do toga? Ispricavam se sto sam naporna, ali ovo je toliko zeljena trudnoca ❤️ Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

29.12.2019. 10:30

Savjetujem da se javite na pregled u hitnu službu radi krvarenja. Uzv pregledom će se ustanoviti kakvo je stanje s trudnoćom. Terapija koju ste dobili ne može ni u kom pogledu naškoditi. Ona je samo hormonska potpora u čuvanju trudnoće, no ukoliko nastupi spontani pobačaj, ne može 'spriječiti prirodni proces'.

stelone

29.12.2019. 17:25

Doktorore, molim Vas jos jednom za pomoc, jutros sam otisla na hitni ginekoloski prijem, GV jos uvijek vidljiva. Nakon sto sam dola kuci izasla mi je kugla promjera cca 1,5 cm, s jako tvrdim tkivom. Preplašena sam i ne znam hocu li ici opet na hitni prijem. Nemam bolove, svjeza krv jos uvijek. Jeli moguce da je dr vidjela GV na uzv i da je do mog dolaska kuci to ispalo vani. Molim Vas za pomoc.

Ivo Balenović, dr. med.

29.12.2019. 20:55

Zaista mi je žao, ali bez ultrazvučnog pregleda ne mogu reći o čemu se radi. Pokušajte se smiriti jer nije u 'našoj moći' da djelujemo na sve što se događa. Ukoliko je priroda 'odlučila' da se trudnoća neće održati ( a za to mora postojati dobar razlog kao što je npr. genetska greška) na to ne možemo utjecati. Nadajmo se da će se trudnoća održati, ali ne postoji taj lijek koji bi mogao utjecati na 'prirodni odabir'.