Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pilule


Autor Poruka

22.09.2021. 23:10

Postovani, 20.07. odnosno prije 2mjeseca sam pocela po prvi put piti kontraceptivne pilule Qlaira. Zapocela sam ih prvog dana menstrucije i pijem ih odgovorno i redovno s tim da sam par puta zakasnila sat-dva sa uzimanjem pilule. Menstruacija mi je prije bila redovna medjutim sada otkad sam pocela piti pilule nisam imala krvarenje s tim da se pojavio smedji iscjedak. Imam odnose sa ejakulacijom. Uradila sam 3 testa na trudnocu, 5, 10 i 15 dana nakon kasnjenja menstruacije i svi su negativni. Mozete li mi reci kolike su sanse da sam trudna i da li promjene u ciklusu mogu biti uzrokovane oralnim kontraceptivima.
Unaprijed hvala na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

23.09.2021. 09:45

Poštovana, trudnoću možete isključiti. Kod žena koje koriste oralne kontraceptive krvarenja postaju kratka i oskudna, a ponekad mogu izostati.

xyzxyz

10.10.2021. 16:30

Dobar dan,
nemam jos 18 godina te sam zbog problema s menstruacijom završila na kontracepcijskim pilulama. One mi pomažu i sve je uredu, ali problem je nastao što mi nova doktorica obiteljske medicine ne želi izdat novu kutiju pilula jer tvrdi da to ona nesmije izdavat (iako imam od ginekologice iz Klaićeve propisane pilule) i da sam ja već trebala imat svog ginekologa. Mene samo zanima je li to što ona tvrdi istina da mi ona nesmije izdavat i bi li trebala nać svog ginekologa?
Puno hvala unaprijed i lp.

Ivo Balenović, dr. med.

10.10.2021. 23:40

Kontracepcijske pilule propisuju specijalisti ginekologije.