Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Re


Autor Poruka

lilybp

03.01.2022. 01:25

Znači dr. trudnoća sigurno nije moguća? Uplašila sam se da je vanmaternična jer imam bol u ramenu. Također, bradavice su mi jako uvećane, a nikad nisu takve i boli me lijeva dojka i obje su teške. A stomak dolje kao malo zaobljen. Zadnja menstruacija je bila slabija, ali test negativan. Sad jedino da je lažno negativan. Plus iscjedak stalan bez mirisa koji nikad nije bio. Što bi to moglo biti? Oprostite na stalnim pitanjima, ali baš imam paniku od trudnoće.

Ivo Balenović, dr. med.

03.01.2022. 11:25

Poštovana, dnevno odgovaram na mnoga pitanja, pa ne znam o čemu se kod Vas konkretno radi budući da ste pitanje postavili u novoj rubrici. Nemam podataka o dosadašnjem tijeku simptomatologije.

lilybp

05.01.2022. 22:00

Početkom 10. mjeseca imala sam odnos s ejakulacijom u plodne dane i taj mjesec sam dobila menstruaciju nakon 4 dana kašnjenja i bila je normalna (inače nemam jake). U 11. mjesecu sam dobila nakon 28 dana normalno. Nakon toga dojke vece, na bradavicama puno onih zlijezda i tamnije malo, stalna vlaznost rodnice i iscjedak bez mirisa, povremene vrtoglavice. U 12. mj. dobila, ali samo 2 dana imala i to malo (komadici ugl ispadali i kao krvave bale, ali ne puno krvi). Imam malo vrtoglavicu i zacepljene usi. Takoder rodnica jako vlazna sto nikad nije za vrijeme menstruacije. Je li moguca trudnoca ? i boli me donji dio leđa...



Doktore dobila sam menstruaciju 17.11. ali je trajala samo 3 dana i nije baš bila.obilna, doduše bilo je dosta ugrušaka. Nakon menstruacije me pecka dojka sad 11.dan ciklusa, areole velike, montgomeryjeve zlijezde i maternica me boli par dana. Testirala sam se i test je bio negativan, ali strah me je jer sam ga stavila na tu kutiju od testa a ne na ravnu neupijajucu povrsinu? Imala sam znaci 3 menstruacije od odnosa od kojih zadnja slabija i muka mi je malo, trbuh kao napuhnut i bol u dojci, bradavice pune montgomeryjevih zlijezda...

Ovo su bile poruke s foruma prethodne, slučajno sam novu temu napravila. Zabrinuta sam zbog trudnoce, a vi ste rekli da je mogu iskljuciti, ali ti simptomi me plase. Mogu li oni biti od neceg drugog?

Ivo Balenović, dr. med.

06.01.2022. 12:35

Prema svemu navedenom trudnoću možete isključiti sa 100% sigurnošću. Obzirom na raznolikost simptoma koje navodite, savjetujem pregled da se ustanovi o čemu se radi.

lilybp

11.01.2022. 09:45

U redu. Iskreno i dalje sam u nekom strahu. Najgore mi je to što su mi grudi ogromne i bradavice povećane i kao otečene. Na trbuhu mala izbočina... A taj odnos se dogodio zapravo 11.-12 dan ciklusa. I dalje imam mučninu, npr kad nosim masku, jučer sam povratila, vrtoglavicu kad se okrećem u krevetu, iscjedak mliječni. Najgore su mi te grudi jer mi nikad nisu bile toliko velike i bradavice tako velike...Trebala bih dobiti menstruaciju za 4 dana,ali uopce nemam osjecaj da bih trebala dobiti plus probode me u maternici nekad bas. Prosli mjesec menstruacija ta je trajala 3 dana, ali na ulosku jako malo krvi već kad sam mokrila ispadnu ti komadici i kao krvave "bale", i onda još dva dana malo smeđe i crno krvarenje. Tako da sam se jako uplašila jer me te dojke toliko zbunjuju i ta izbočina mala na trbuhu. Sad je li to možda od menstruacije što nisam dovoljno imala ne znam...Hvala vam na odgovorima. Iskreno uplašila sam se jako jer bi bilo užas da nakon 3 menstruacije saznam da sam trudna, a ne želim trudnoću.

Ivo Balenović, dr. med.

11.01.2022. 14:20

Pričekajte menstruaciju, trebala bi doći.