Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Spolna bolest?


Autor Poruka

Mala zvijezda

26.05.2010. 18:25

Poštovanje,
već 8 mjeseci povremeno imam temperaturu 37 1, 2 a zadnja dva mjeseca mi nikako ne prolazi, svi nalazi su ok, nemam nikakve simptome, doktori smatraju da je to od mononukleoze koju sam prebolila ili od krajnika. Međutim, po forumima sam čitala da ta temperatura zna biti razlog ginekoloških problema..prije 10 mjeseci bila sam na pregledu i sve je ok. Nemam svog ginekologa u mjestu gdje studiram pa ne mogu prije 7 mjeseca na pregled. Pa me zabrinjava o kakvim se upalama moze raditi ili o spolnim bolestima a bez simptoma, znam da Candida je jedna od njih, iako imam stalnog partnera vec dugo? Inace pijem Logest, i nemam nikakvih problema, osim povremeno spotting u malim kolicinama.

Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.05.2010. 00:55

Poštovana, nažalost bez pregleda se ne može utvrditi uzrok subfebrilnosti kod Vas.
Candida se uzrokuje povišenje temperature. Svakako se javite liječniku.

Mala zvijezda

10.06.2010. 20:50

Sve sam pretrage obavila,i izvan ginekologije, sve u redu, mene zanima samo jedno još ako možete odgovoriti: da li pod utjecajem pilula Logest moze biti povecana tjelesna temperatura? Naime, samo mi je u vecernjim satima povisena, 37, 37,1 a primjetila sam zadnja dva ciklusa, da kad dobijem mjesecnicu i slijedecih par dana temperatura mi bude 36,8, ne bude nikako povisena. Inace, vec sam pitala svog ginekologa i na djelu o kontracepciji na cybeermedu ali me zanima i Vase misljenje, da li to znači da trebam prestat piti?? Sve krvne pretrage i jetreni enzimi su mi u redu. I dalje pijem pilule jer su mi rekli da mogu, inace nuspojava nemam, ponekad spotting pracen bolnim grudima i par prištića koje kad ne pijem, nemam.

Unaprijed zahavljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.06.2010. 23:05

Poštovana , mislim da ste učinili dosta obrade i da je isključena infekcija kao uzrok povišenja temperature.
U drugom dijelu menstrualnog ciklusa dolazi do povišenja tjelesne temperature od 0,2C pod utjecajem progesterona i mislim da u tome trebate tražiti uzrok.
Ne bih se brinuo na Vašem mjestu i nastavite uzimati pulule dalje.Sretno.