Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Apsces jajovoda


Autor Poruka

Meri

15.02.2004. 12:07

Paštovani,
imam par pitanja koje me muče, nadam se da ćete na njih odgovoriti.
25.01. sam bila na Papa testu i kontrolnom godišnjem pregledu koji je bio palpatorno uredan. Nakon 2 dana sam dobila mjesečnicu-7 dana ranije,prva dva dana bezbolnu,a onda su nastupili jaki bolovi povišena temperatura. To je trajalo do 4.02. kada sam se javila svojoj liječnici i ona me poslala na vađenje krvi i mokraće-sedimentacija mi je bila 98, a u mokraći masa bakterija i leukociti.Na ultrazvuku i palpatorno mi je ustanovljen Abscessus tuboovarialis veličine mandarine(6,8x5 cm)!Hospaitalizirana sam i liječena antibioticima (ketocef,Novocef,Garamiycin i Efloran) 5 dana kada sam puštena na kućnu njegu s tim da se apsces smanjio na veličinu zelenog oraha (6x3 cm). U urinokulturi mi je nađena E. coli 10 na 3.Sada sam pod terapijom Novocefom i Medazolom još 7 dana 2xdnevno.
Kontrola mi je nakon sljedeće mjesečnice. Zanima me mogući uzrok tave komplicirane upale uz napomenu da imam 33 godine,2 normalna poroda,nikada nisam imala sličnih problema, i da nisam koristila "spiralu " i da mi je PAPA nalaz uredan. Da li je moguće da je do infekcije došlo prilikom uzimanja uzorka za papa test?
Kako se trebam ponašati u budućnosti da se takve komplikacije ne bi ponovile?Postoji li opasnost da zarazim partnera? I na kraju još, kakav je obično ishod ovakve dijagnoze?
Zahvaljujem unaprijed čekajući vaš odgovor
Zahvaljujem se na odgovoru