Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


betadine


Autor Poruka

mirna

09.03.2003. 19:04

Koji su simptomi preosjetljivosti na betadine vaginalete. Oko 7 dana korištenja javio mi se krvavi iscjedak (kao na početku menstruacije, koja je trebala biti za sedam dana) i smeđe mrvice, kao oljuštena sluznica. da li je to posljedica vaginaleta ili je nešto dtugo u pitanju?
Hvala

Prof. dr. Josip Djelmiš

01.05.2003. 17:06

Poštovana Mirna,
vaši opisani simptomi su posljedica preosjetljivosti na Betadin vaginalete.

sh

17.12.2010. 16:25

Poštovani,

sinoć mi je bio tek drugi dan korištenja vaginaleta Betadine.
Nakon vrlo kratkog vremena, počelo me lagano žariti i peckati, te mi je vaginaleta iscurila u roku 5min. Nakon neugodnog osjećaja, sve je bilo u redu.
Ujutro sam na ulošku imala krv, što me zbunilo jer mi je menga inače 27og u mjesecu.
Međutim, danas sam bila u bolnici kod doktorice, na pregledu i dogovaranju oko termina operacije jajnika. Ona je rekla kako vjeruje da je to uranjena menstruacija, da će ona sada krenut, međutim, od daljnjeg krvarenja ništa. Također, čitala sam nuspojave više puta i krvarenje se ne spominje.
Zanima me, da li je to nuspojava Betadina ili da pokušam i večeras sa terapijom pa vidim kakva će reakcija biti??

Isto tako bih vas zamolila za potvrdu. Naime, zanima me da li sam dobro shvatila dio uputa iz pakovanja Betadina. Spominje se da se terapija, znači uzimanje samih vaginaleta, može normalno primjenjivati i za vrijeme menstruacije. Da li sam dobro shvatila?

Hvala lijepa na odgovoru!
LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.12.2010. 17:15

Poštovana, teško mi je reći koji je uzrok krvarenja kod Vas, možemo samo pretpostaviti.
Moglo se dogoditi da ste prilikom umetanja vaginalete ozlijedili stijenku rodnice što je rezultiralo laganom sukrvicom, ili ste vaginaletom dotaknuli vrat maternice na kojem možda imate "ranicu" pa je zbog toga došlo do kontaktnog krvarenja.
Također mislim da nije menstruacije jer bi i danas trajala.
Ne mislim da se trebate brinuti. Stavite danas vaginaletu u rodnicu i mislim da se slično ne bi trebalo ponoviti.
Također ste dobro pročitali, smijete ih stavljati u rodnicu i tijekom menstruacije za razliku od većine drugim vaginaleta koje se ne stavljaju tijekom menstrualnog krvarenja.

sh

17.12.2010. 23:25

Nažalost, tek sam kasnije primjetila da točkice na ulošku nisu krv (kolko se meni čini) već smeđi iscjedak.. također me na lijevom vanjskom dijelu rodnice peče, međutim to je krenulo odma neposredno nakon samog pregleda pa tu postoji mogućnost da me možda doktorica ogrebala slučajno ili nešto.. valjda.. neznam..
eto sad sam još zbunjenija dal da nastavim sa terapijom ili ne.. jer na žalost nisam bila prije u mogućnosti otići na internet i poslati vam ovu poruku...

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.12.2010. 11:40

Poštovana, svakako nastavite sa terapijom.

sh

18.12.2010. 11:41

evo samo da kažem, poslušala sam vas i sinoć ipak primjenila terapiju moram naglasit da je sve u najboljem redu.
vjerojatno sam se kako i vi kažete slučajno ozlijedila.
hvala još jednom.

LP

Nisam ja

09.07.2014. 13:50

Poštovani,
ginekolog mi je propisao korištenje betadine vaginaleta,i nakon sto sam iskoristila prvi dio (prvih 7 prema lijecnikovom naputku ),menstruacija mi je dosla malo ranije no sto je trebala a primjetila sam prilikom mokrenja da je iz rodnice izašlo i nekroticno tkivo.Je li to normalna pojava nakon korištenja betadine vaginaleta ili je to nesto zbog čega bih se trebala obratiti svome ginekologu?
Hvala unaprijed na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.07.2014. 18:30

Nisam ja sve je u redu. za sada ne trebate se javljati na pregled.

iva93

12.04.2019. 00:00

Postovani, prije mj i pol dana dobila sam terapiju betadine vaginaletama u kombinaciji sa abonthylom. Kada sam dobila menstruaciju prvih 2 dana bilo je sve normalno, ali nakon menstruacije jos tj dana imala sam kao neke smede grudice... Ostalo mi je jos par vaginaleta te sam nakon njih imala zasticeni spolni odnos prilikom kojeg sam primjetila te neke nakupine odnosno smjesu kao papir ne znam kako bih to uopce opisala. Sada sam opet dobila menstruaciju i prvi dan opet imam te nakupine kao rastezljivo gumeno bijelo tkivo zajedno sa manstruacijom... Nije iscjedak vec kao neka gumena bijela smjesa. iskreno sam jako zabrinuta jer mi se to nikad u zivotu nije desilo i ne znam ima li ikakve veze sa tim vaginaletama, moze li biti neko ozbiljnije stanje? bolove ili nesto neuobicajeno nemam .. takoder nikakve druge simptome. hvala unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2019. 09:50

Poštovana, prema opisanom najvjerojatnije se radi o gljivičnoj upali. Nije ništa opasno. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika: Vagisan myko kombi, Rojazol, Plimycol, Canesten...

iva93

12.04.2019. 14:05

puno hvala na odgovoru! lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

13.04.2019. 09:55

Nema na čemu.