Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u donjem dijelu trbuha


Autor Poruka

bee_pu

11.04.2011. 21:22

Poštovanje,

vidjela sam da postoji slicna tema, ali ipak nesto drugacija od mog slucaja. Proteklih par dana imam blage bolove u donjem dijelu trbuha, ispod pupka, ali po cijeloj sirini, a ta blaga bol se prosiruje i s desne strane struka (iznad straznjice). Kad masiram donji abdomen osjetim laganu tupu bol ili pritisak, ne znam procjeniti. To stvarno nije nista pretjerano, ali me brine, odakle odjednom to! Imam takodjer osjecaj da mjehur slabo ispusta mokracu, tj. kao da je pod pritiskom pa mokraca ne ide normalnim tokom. Pri mokrenju nemam nikakvih drugih problema. To se sve skupa dogadja od dana kad sam dosta intenzivno jahala konja, pa imam osjecaj da su mi svi organi natuceni, ali ipak nisam strucnjak i ne znam da li je to moguci uzrok tog laganog pritiska? Na ginekoloskom pregledu (PAPA, UZV jajnika) sam bila u 9.mj, sve je bilo u redu. Moze li se UZV-om jajnika utvrditi svaka sumnja na ozbiljniju bolest? Imam 25 godina. Takodjer, prije mjesec dana sam prestala piti kontracepcijske pilule, ima li tu nekih vidljivih posljedica za organizam? Molim Vas, dajte mi kakav savjet i misljenje, dali ima potrebe za nekim kontrolama. I inace odmah pomislim na najgore, a ovaj forum mi je puno prikladniji nego odlazak lijecniku za svaku bol koju osjetim!
Puno hvala na odgovoru!
Pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.04.2011. 10:45

Poštovana, ako ste pred pola godine bili kod ginekologa, sumnjam da se nešto u međuvremenu promjenilo.
Bol u donjem dijelu zdjelice može biti uzrokovana promjenama u različitim sustavima, ginekološkom, probavnom, urinarnom.
Pošto vi imate pritisak na mjehur , i problema sa izmokravanjem, mišljenja sam da je stvar urološka. Savjetujem učiniti sediment urina i urinokulturu.
Ako tegobe perzistiraju savjetujem i ginekološki ultrazvuk.