Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u rodnici


Autor Poruka

Teja777

17.07.2019. 08:30

Poštovani,

Imam 24. godine i stalnog partnera. 4godine pijem kontracepcijske pilule radi policističnih jajnika. Izmijenila sam tri vrste i trenutno (dvije godine) pijem Diane 35. Naime, tijekom zadnjih godinu dana imam ginekoloških problema koji su se prvotno manifestirali kao upale mjehura, a pojavljivale su se jednom 2-3mjeseca, uglavnom dan ili dva nakon odnosa. Upale su bile užasne i najčešće me doktorica opce prakse poslala na urinokulturu koja je bila sterilna. Od 4. mjeseca nisam imala upalu mjehura, no sad mi se pojavio novi problem, a to je suhoća i stvaranje rana, tj ragada, najčešće prije i poslije menstruacije. Osim toga kod svakog odnosa mi se stvori ragada na ulazu u rodnicu koja zacijeli tijekom dva dana. Isto tako sam uočila tupu bol na ulazu u rodnicu koja se javlja nakon ovulacije i plodnih dana, ali i par dana nakon odnosa, pa ne znam koji bi razlog tomu bio. Nisam obavila ginekološki pregled još, jer iskreno, u početku sam mislila da je prolazno, a sada nisam u mogućnosti otići ginekologu jer je na godišnjem odmoru. Planiram otići na pregled čim se vrati ali me počelo jako zabrinjavati stanje i htjela bih čuti Vaše mišljenje.
LP

Ivo Balenović, dr. med.

17.07.2019. 22:40

Poštovana, ragade nastaju kao posljedica suhoće rodnice. Suhoća rodnice može biti posljedica pretjerane higijene spolovila, ali i uporabe oralnih kontraceptiva. Ne radi se ni o čemu opasnom, ali može biti bolno i vrlo neugodno. Do ginekološkog pregleda savjetujem mazanje neutralnom masti (Linola fett) koja će stvoriti zaštitni sloj i tako ublažiti simptome.