Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolni spolni odnosi


Autor Poruka

Ljiljana345

12.12.2016. 22:40

Poštovani, prvu menstruaciju dobila sam sa 13 godina. sada imam 20 i nemam nikakvih ozbiljnih zdravstvenih problema. Moj problem je što imam bolne spolne odnose, to traje oduvijek, od prvog puta. Osjećam pećenje/žarenje unutar vagine, isti takav osjećaj prisutan je i kada sam na pregledu kod svog gin. Suhoća nije problem... Nalazi su uredni, za sada sam radila cerviksalne briseve - ureaplazma/mikroplazma, aerobi i anaerobi i Chlamydia. Papa je također uredna. Pregledom ultrazvukom također sve uredno. Liječila sam se 1 od gljivica vaginaletama Canesten i pijem Naelia pilule 5mj a uskoro počinjem sa Belara pilulama jer sam sa naeliom imala krvarenja prije menstruacije i glavobolje.. Mene zanima drugo mišljenje, što bi mogao biti uzrok mojih problema? Kakvo liječenje da isprobam? Ili kome da se dalje obratim ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.12.2016. 20:50

Moguće je da je rodnica kratka ili uska, moguće da je sužena u bilo kojem svom dijelu. Probajte promjenit pilule ili koristite lubrikante.

Marli45

13.04.2020. 18:20

Poštovani,
Imam 24 godine.
Javljavam Vam se zbog bolnosti na pocetku odnosa te nakon odnosa. Nakon odnosa me (vrlo kratko) bolio donji dio stomaka. Bol je slicna grcevima koje imam tokom menstruacije. Ovo mi se desilo prvi put, odnosno nekad osjetim ostru bol dublje u rodnici samo na pocetku odnosa i poslije sve bude u redu. Menstruacije su mi uredne, ovulacija također. Nemam promjene u iscjetku. Mozete li mi reci da li je ovo normalno ili upucuje na neki drugi ginekolski problem?

Ivo Balenović, dr. med.

14.04.2020. 13:35

Poštovana, u podlozi dispareunije (bol prilikom odnosa) najčešće je organski uzrok – anomalije genitalnih organa, spolno prenosive infekcije, endometrioza, suhoća rodnice, neodgovarajuća sredstvo za intimnu njegu... Problemi s probavnim traktom također mogu uzrokovati bol kod odnosa, ali i neki faktori kao što su nedostatak seksualnog uzbuđenja i stres.
Bol tijekom seksa može se javiti zbog različitih uzroka i zato je ponekad potreban multidisciplinarni pristup kako bi se postavila točna dijagnoza i ponudila odgovarajuća podrška. To uključuje psihologa, urologa, ginekologa. Za početak savjetujem ginekološki pregled i ultrazvuk, papa test, te cervikalne briseve.