Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi u donjem dijelu stomaka nakon mens.


Autor Poruka

yvonnelott

29.05.2017. 10:35

Poštovani,

Zadnju mens. Sam imala prije 5 dana ( tj. 24.6).
Moja prijasnja mens je kasnija oko 50 dana, bila je neredovita. Dok je ova dosla u ciklusu od 26 dana i sasvim je bila normalna osim sto sam ja morala na hitni prijem da dobijem nesto za bolove jer su bolovi bili nenormalno jaki. (Nije prvi pit da idem na hitnu zbog bolova).
Mene sad muci nelagodna tupa bol u donjem dijelu stomaka. Kao da cu opet dobit. Osjecam kao da mi ide isjecak ali je skroz vodenast. Primjeti se samo mokro na gacicama i oskecam lagane bolove u ledima kao da cu opet dobiti.
Ima li mozda veze prijasnja zakasnjela mens. Od 50 dana s ovim?

Usput, imala sam odnos zadnjeg dana mens. 24.6 gdje je decko ejakulirao u mene.

Hvala Vam na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

29.05.2017. 16:15

Poštovana, menstrualni bolovi su česti a uzrokuju ih prostaglandini koji se luče iz jajnika. Liječenje može biti simptomatsko (tablete protiv bolova iz skupine nesteroidnih antireumatika) ili oralna kontracepcija. Oralna kontracepcija osim što štiti od trudnoće regulira menstruacijske cikluse i smanjuje obilnost krvarenja.

Lela127

04.06.2017. 11:15

Poštovani,
Imam 21 godinu, redovne menstruacione cikluse i spolno sam aktivna. Zadnja menstruacija mi je završila prije četiri dana, tačnije počela je 26.5, trajala je 5 dana te je bila uredna. Tokom menstruacije imala sam 2 puta spolne odnose, nezaštićene, ali bez ejakulacije unutar rodnice. Imala sam spolni odnos i jučer, tačnije 3.6., također nezaštićen ali sa ejakulacijom vani. Maloprije mi se pojavila krvava sluz na toalet papiru, a osjećam blagu bol u jajnicima, ne toliko jaku, ali postoji. Prije 10ak dana bila sam na ginekološkom pregledu, radila sam ultrazvuk i sve je bilo uredu, ali dobila sam vaginalete i Canesten cremu radi infekcije. Pišem Vam zbog ove sluzi koja se pojavila, pa ako možete na osnovu navedenog da date Vaše stručno mišljenje, koji bi uzrok mogao biti, da li je moguć početak ovulacije i da li se takva sluz sa krvi može javiti na tom početku ovulacije ? Ili koji drugi uzrok može biti u ovom slučaju ? Unaprijed Vam se zahvaljujem

Ivo Balenović, dr. med.

04.06.2017. 19:50

Poštovana, moguće da se radi o ovulacijskoj boli i ovulacijskom krvarenju.

Lela127

04.06.2017. 19:55

Hvala Vam puno na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

05.06.2017. 21:10

Nema na čemu.

amelie21

06.12.2017. 13:10

Poštovani,

zadnja menstruacija mi je kasnila 3 dana (pretpostavljam jer sam mjesec prije prestala s uzmanjem logesta nakon 4 godine). Ta menstruacija je trajala 5 dana, drugi i treći dan obilna, svjetlija nego prije, uz bolove kakvi su bili i prije pilula. i sad, i 6 dana nakon prestanka menstruacije imam užasne bolove u donjem dijelu stomaka, leđa i desne noge. čak me usred noći to zna probuditi, ne primjećujem neki drugačiji iscjedak ili slično. ali konstantna je ta bol dole.razlikuje se od menstrualne. Prije zadnje menstruacije sam imala nezaštićen odnos ako to išta znači, i uzimala canesten tri večeri zbog svrbeža, što je prošlo. menstruacija došla ali bol se nastavlja.

Ivo Balenović, dr. med.

07.12.2017. 12:45

Poštovana, prema opisanim simptomima moguće da se radi o upali nervusa ishiadicusa ili bolovima od strane urotrakta (bubrezi, kamenci?). Javite se liječniku radi dijagnostičke obrade..

nxyk

13.01.2018. 12:20

Postovani, predzadnja menstruacija bila je 6.12.2017 a zadnja 8.1.2017. Inace mi ciklusi variraju od 30-36 dana. Ova u 12 mjesecu uredna, a menstruacija iz 1. mjeseca kroz dan slabije nego inace, no kroz noc i neposredno nakon ustajanja iz kreveta obilno te sam ovdje na forumu dobila odgovor da je menstruacija normalna, a ne lazna. Spolno sam aktivna ali uvijek uz zastitu. Menatruacija je trajala 4 dana(kao i obicno). No, i dalje su povremeno prisutni bolovi u donjem dijelu trbuha kao da trebam dobiti. Moram napomenuti da mi je ovo ljeto papa test pokazao cin 2, no nakon provedene terapije on se povukao. Do prije godinu dana imala sam problema sa cistama na jajnicima, a i cestim gljivicnim infekcijama. Zanima me sto vi mislite o ovim bolovima?

Ivo Balenović, dr. med.

14.01.2018. 12:00

Poštovana prema navedenom radilo se o urednim menstruacijama. Bolovi su mogući tijekom menstruacije, ali i u sredini ciklusa u vrijeme ovulacije. Ukoliko su bolovi konstantni (neovisi o cikulusu) uz prisutan iscjedak, svrbež ili smetnje prilikom mokrenja savjetujem da se javite liječniku radi dijagnostičke obrade.

Zabrinuta32

08.12.2018. 23:05

Na klomifenu sam bila i 15 dan sam isla na pregled imala folikul 25mm, 16i dan su mi se javili bolovi u predelu jajnika, da li moze biti ovulacija i ako su mi ciklusi na 28 dana?

Ivo Balenović, dr. med.

09.12.2018. 12:10

Poštovana, najvjerojatnije se radi o ovulaciji. Bolovi prilikom ovulacije su uobičajena pojava, a ponekad može doći i do krvarenja.

Lucijak78

13.12.2018. 08:40

Pozdrav,
imam 20 godina, menstrualni ciklus mi traje od 33 do 35 dana. Zadnji put sam menstruaciju dobila 4.12. te je traja 5 dana i bila jako bolna (nisam sigurna da li je bila ista kao uvijek jer dosad nisam obracala paznju na to previse). Prosli mjesec sam s deckom imala spolne odnosne izvan plodnih dana. Vec 2 dana me bole donji dio leda te sam veceras pocela osjecati i bolove u donjem dijelu abdomena kao pred menstruaciju. Takoder mi urin u zadnjih par dana ima intenzivniji miris, mutniji je i dosta koncentriran. Da li mi mozete reci da li bi bolovi bili uzrok infekcije mokracnih puteva ili bi se moglo raditi o necemu drugome recimo cista? Takoder sam citala nesto o laznim menstruacijama i da su rani znaci trudnoce bolovi u donjem dijelu abdomena. Premda sam spolne odnose imala izvan plodnih dana i decko je ejakulirao u prezervativ (takoder spolni odnosi nisu bili opetovani) te nemam nikakve druge simptome nisam radila test za trudnocu. Studiram u drugom gradu i nikako nisam u mogucnosti doci do svoje doktorice pa bih vas molila za pomoc.
Hvala na odgovoru i lijep pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

13.12.2018. 13:55

Poštovana, prema navedenom ne postoji mogućnost trudnoće. U pitanju je urinarna infekcija. Savjetujem da uradite analizu urina. Potrebno je piti puno tekućine (urološki čaj) kako bi se mokraćni kanali na taj način 'ispirali'.

Anilokin135135

17.12.2018. 00:50

16.12.2018.
Poštovani,

Menstruacija mi je završila 12.12. a spolni odnos sam imala 15.12. koji je bio nezaštićen ali dečko nije ejakulirao u mene.
Već dva dana sam naduta, te imam bolove u donjem dijelu trbuha. Bolovi su tupi kao kod ovulacije ali blaži. Osim toga, javlja se bol u leđima, nešto iznad trtice što se danas proširilo uz kralježnicu prema vratu.
Inače, ginekologica mi je pronašla endometriozu(cokoladne ciste) koje su izgleda otišle s predzadnjom menstruacijom, te postoji cista od 2,9cm. Na pregled idem tek u siječnju 2019.
Zanima me da li postoji mogućnost trudnoće, tj da li je to moguće tako rano prepoznati? Ili moram pričekati sljedeću menstruaciju?
Hvala Vam unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

17.12.2018. 16:00

Poštovana, ne postoji mogućnost da bi simptomi koje navodite bili uzrokovani eventualnom trudnoćom. Čak i da je kojim slučajem došlo do oplodnje.

SRM

26.12.2018. 18:45

Poštovani,

Molim Vas pomoć! Imam 29 godina, dosada nisam rađala. Ciklusi su redovni i točni, 25 dana. Ovaj mjesec koristila sam LH trakice koje su 15-ti dan ciklusa pokazale vrhunac, nakon toga uslijedila je ovulacija i jednokratna lagana sukrvica koja je to potvrdila. Već 18-ti dan ciklusa počinju bolovi i traju do menstracija. Dali je to normalno? Inače radim na trudnoći i zabrinjavaju me ti tupi bolovi neposredno nakon ovulacije. Bila sam kod ginekologa, sve je u redu, ultrazvuk i PAPA. Ginekolog mi je uvjeren da je stanje jajnika i maternice savršeno. Vadila sam krv i urin, sve je bilo u normali osim željeza koje je bilo nisko sto sam Heferolom riješila. Molim Vas pomoć što da radim s tim bolovima? Dali je to normalno? Svakako ću iza Nove godine ponovno na pregled, ali Vas molim za Vaše mišljenje. Unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

27.12.2018. 20:20

Poštovana, vjerojatno su smetnje koje opisujete u sklopu pms-a. Prema svemu što ste naveli ne postoji nikakav drugi razlog. Premenstrualni sindrom označuje cikličku pojavu niza smetnji tijekom druge polovine ciklusa. Simptomi PMS-a veoma su različiti kako po vrsti tako i po intenzitetu tegoba, u rasponu od psihičkih smetnji do bolova u mišićima, dojkama i probavnom sustavu.