Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Ginekologija i opstetricija / Bolovi u donjem dijelu stomaka nakon mens.

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 9874

Broj poruka: 68469

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1

Bolovi u donjem dijelu stomaka nakon mens.

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

yvonnelott

29.05.2017. 10:35

Poštovani,

Zadnju mens. Sam imala prije 5 dana ( tj. 24.6).
Moja prijasnja mens je kasnija oko 50 dana, bila je neredovita. Dok je ova dosla u ciklusu od 26 dana i sasvim je bila normalna osim sto sam ja morala na hitni prijem da dobijem nesto za bolove jer su bolovi bili nenormalno jaki. (Nije prvi pit da idem na hitnu zbog bolova).
Mene sad muci nelagodna tupa bol u donjem dijelu stomaka. Kao da cu opet dobit. Osjecam kao da mi ide isjecak ali je skroz vodenast. Primjeti se samo mokro na gacicama i oskecam lagane bolove u ledima kao da cu opet dobiti.
Ima li mozda veze prijasnja zakasnjela mens. Od 50 dana s ovim?

Usput, imala sam odnos zadnjeg dana mens. 24.6 gdje je decko ejakulirao u mene.

Hvala Vam na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

29.05.2017. 16:15

Poštovana, menstrualni bolovi su česti a uzrokuju ih prostaglandini koji se luče iz jajnika. Liječenje može biti simptomatsko (tablete protiv bolova iz skupine nesteroidnih antireumatika) ili oralna kontracepcija. Oralna kontracepcija osim što štiti od trudnoće regulira menstruacijske cikluse i smanjuje obilnost krvarenja.

Lela127

04.06.2017. 11:15

Poštovani,
Imam 21 godinu, redovne menstruacione cikluse i spolno sam aktivna. Zadnja menstruacija mi je završila prije četiri dana, tačnije počela je 26.5, trajala je 5 dana te je bila uredna. Tokom menstruacije imala sam 2 puta spolne odnose, nezaštićene, ali bez ejakulacije unutar rodnice. Imala sam spolni odnos i jučer, tačnije 3.6., također nezaštićen ali sa ejakulacijom vani. Maloprije mi se pojavila krvava sluz na toalet papiru, a osjećam blagu bol u jajnicima, ne toliko jaku, ali postoji. Prije 10ak dana bila sam na ginekološkom pregledu, radila sam ultrazvuk i sve je bilo uredu, ali dobila sam vaginalete i Canesten cremu radi infekcije. Pišem Vam zbog ove sluzi koja se pojavila, pa ako možete na osnovu navedenog da date Vaše stručno mišljenje, koji bi uzrok mogao biti, da li je moguć početak ovulacije i da li se takva sluz sa krvi može javiti na tom početku ovulacije ? Ili koji drugi uzrok može biti u ovom slučaju ? Unaprijed Vam se zahvaljujem

Ivo Balenović, dr. med.

04.06.2017. 19:50

Poštovana, moguće da se radi o ovulacijskoj boli i ovulacijskom krvarenju.

Lela127

04.06.2017. 19:55

Hvala Vam puno na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

05.06.2017. 21:10

Nema na čemu.

amelie21

06.12.2017. 13:10

Poštovani,

zadnja menstruacija mi je kasnila 3 dana (pretpostavljam jer sam mjesec prije prestala s uzmanjem logesta nakon 4 godine). Ta menstruacija je trajala 5 dana, drugi i treći dan obilna, svjetlija nego prije, uz bolove kakvi su bili i prije pilula. i sad, i 6 dana nakon prestanka menstruacije imam užasne bolove u donjem dijelu stomaka, leđa i desne noge. čak me usred noći to zna probuditi, ne primjećujem neki drugačiji iscjedak ili slično. ali konstantna je ta bol dole.razlikuje se od menstrualne. Prije zadnje menstruacije sam imala nezaštićen odnos ako to išta znači, i uzimala canesten tri večeri zbog svrbeža, što je prošlo. menstruacija došla ali bol se nastavlja.

Ivo Balenović, dr. med.

07.12.2017. 12:45

Poštovana, prema opisanim simptomima moguće da se radi o upali nervusa ishiadicusa ili bolovima od strane urotrakta (bubrezi, kamenci?). Javite se liječniku radi dijagnostičke obrade..

nxyk

13.01.2018. 12:20

Postovani, predzadnja menstruacija bila je 6.12.2017 a zadnja 8.1.2017. Inace mi ciklusi variraju od 30-36 dana. Ova u 12 mjesecu uredna, a menstruacija iz 1. mjeseca kroz dan slabije nego inace, no kroz noc i neposredno nakon ustajanja iz kreveta obilno te sam ovdje na forumu dobila odgovor da je menstruacija normalna, a ne lazna. Spolno sam aktivna ali uvijek uz zastitu. Menatruacija je trajala 4 dana(kao i obicno). No, i dalje su povremeno prisutni bolovi u donjem dijelu trbuha kao da trebam dobiti. Moram napomenuti da mi je ovo ljeto papa test pokazao cin 2, no nakon provedene terapije on se povukao. Do prije godinu dana imala sam problema sa cistama na jajnicima, a i cestim gljivicnim infekcijama. Zanima me sto vi mislite o ovim bolovima?

Ivo Balenović, dr. med.

14.01.2018. 12:00

Poštovana prema navedenom radilo se o urednim menstruacijama. Bolovi su mogući tijekom menstruacije, ali i u sredini ciklusa u vrijeme ovulacije. Ukoliko su bolovi konstantni (neovisi o cikulusu) uz prisutan iscjedak, svrbež ili smetnje prilikom mokrenja savjetujem da se javite liječniku radi dijagnostičke obrade.