Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolovi u donjem trbuhu


Autor Poruka

mara29

27.07.2001. 22:14

U zimi nakon sto imala potrebu cesto mokriti urinokultura pokazala saprofite za koje mi je receno da se ne trebam brinuti. Nakon sto se tegobe same od sebe smanjile, ali ipak nastavile (u smislu kao da mi je smanjena toleranacija), u Zaraznoj dani (pretpostavljam standardni) uroloski obrisci i svi se pokazali uredni (izmedju ostalog uredno i na chlamidiju), osim enterokoka u rodnici.

Kako sam sa svojom ginekologicom jos od jeseni pokusavala rijesiti upalu, koja se manifestirala mnostvom leukocita i cistocom 3, na sad detektirane enterokoke, prepisana mi je terapija amoxicilina, nolicina i nitrofurantoina. Enterokoki rijeseni i u lipnju uzeti kontrolni obrisci cerviksa i rodnice na aerobe uredni (sterilno i normalna flora). Hura! Palpacijski nalaz i papa uredni, ali kad spomenula bolove u donjem trbuhu (koje zapravo povremeno imala jos od jeseni ili zime) receno mi da je mokracni mjehur bolan na palpaciju.
Ipak, sada jako zabrinuta zbog uporne, sada vec svakodnevne boli, nisko, u donjem trbuhu, koju osjecam kao potmulu, (iako podnosljivu) i kao da se siri prema dolje, u nogu (?), rijetko i uz kratka probadanja koja ubrzo prestanu. Inace, od zime imam osjecaj da mi je hladno od poda pa i uz ove vrucine imam potrebu utopljavati stopala (da li je to ono na sto vas upozoravaju roditelji, ne hodaj bosa, prehladit ces se/jajnike?)

Usput, menstruacija uredna iako uobicajeno obilna prvih dana, ponekad uz ugruške. Partner stalan, ali apstiniramo od jeseni. Iscjedak normalan prema obilnome.
Sto bih trebala uciniti, bi li trebalo ponoviti uroloske briseve? Da li je potreban ultrazvucni pregled.

Nadam se da nisam bila preopsirna, ali imam dojam da je sve prilicno bitno i povezano.

Zahvaljujem na odgovoru i zelim puno uspjeha u daljnjem radu.

Doc dr. sc. S. Kupešić

19.08.2001. 00:07

Poštovana gospođice Mara,
Ispričavam se na zakašnjelom odgovoru do kojeg je došlo zbog mog odsustva. Vezano uz Vaše smetnje mislim da bi svakako u sklopu uroloških tegoba trebalo učiniti detaljan transvaginalni ultrazvučni pregled koji bi prikazao eventualna odstupanja u nalazu ginekoloških struktura. Smetnje koje navodite i prisutnost ugrušaka u menstrualnoj krvi katkada su spojivi s miomatoznim lezijama maternice koje će se ovakvim ultrazvučnim pregledom ili dokazati ili opovrgnuti. Pregled se može upotpuniti i vaginalnom sonografijom mokraćnog mjehura /polupunog/ kojim se može prikazati debljina stijenke mokraćnog mjehura i ocjena njegove morfologije.