Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


KLAMIDIJA


Autor Poruka

Marijana

27.07.2001. 10:39

Poštovani,
Ljubazno Vas molim da mi odgovorite na pitanje o Klamidiji bez obzira što je u Vašem forumu detaljno opisana, zanima me sljedeće.
Sestra mi je trudna 2 mjeseca (ima dijete od 4 god.), prije trudnoće radila je papa-test, te je nažalost tek sada dobila nalaz da je pozitivna na Klamidiju. Naravno, po povratku sa mora liječiti će se i sestra i šogor.
Prije godinu dana imala je spontani pobačja, i naravno psihički je to teže podnjela.
Dali je u tako ranoj trudnoći potrebno konzumirati antibiotik summa-med ili postoji blaži antibiotik za gore navedeno.
Pretpostavljam da je teško reći dali će pobaciti ili neće, to naravno vjerujem ovisi o puno zdravstvenih i ponekad životnih čimbenika.
Stoga Vas molim da mi odgovorite dali postoji (znam da rijetki doktori to priznaju) i možda nešto na prirodnoj bazi lječenja klamidije naravno i uz blaži antibiotik, pretpostavljam i to da Vi niste kompetentna osoba za odgovor na prirodan naći lječenja, ali možda ukoliko znate bila bih Vam zahvalna, jer znam koliko sestra želi drugo dijete, a za svoju sestru naravno želim apsolutno sve najbolje, jer naša djeca su život u pravom smislu te riječi.
Unaprijed zahvaljujem,
S poštovanjem,
Marijana

Doc dr. sc. S. Kupešić

19.08.2001. 00:01

Poštovana gospođo Marijana,
Ispričavam se na zakašnjelom odgovoru do kojeg je došlo radi mog odsustva. Klamidijska infekcija, kao što ste upoznati i preko naše stranice, je infekcija koja zahtijeva ozbiljan pristup i liječenje antibioticima. U trudnoći naročito tijekom prvog tromjesečja najčešće pribjegavamo terapiji Eritromicinom koji nema nepoželjnih učinaka na fetus. Izvan trudnoće ili u odmakloj trudnoći može se pribjeći terapiji Sumamedom, a najčešće rabljeni lijek izvan trudnoće je Vibramicin ili Hiramicin. Na žalost, klamidija je otporan mikroorganizam koji katkada zahtijeva opetovano liječenje i svakako redoviti nadzor nakon provedene terapije. Nadam se da će u slučaju Vaše sestre liječenje biti uspješno, te da će s uspjehom donijeti do termina ovu tako željenu trudnoću.