Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


carski rez i kardiološki problemi


Autor Poruka

snježa87

04.06.2013. 15:10

poštovanje,imam 26 god i nalazim se u 35 tjednu druge trudnoće.Prvi porod dovršen carskim rezom(nisam se otvarala ni poslije 3 gela i dripa,plodna voda zelena,bebi padali otkicaji srca)prije 16mj.U ovoj trudnoći sam imala 4 napadaja tahikardije s otkucajima većim od 200 koji se ni uz lijekove nisu riješili.Nalazi štitnjače uredni,krvna slika odlična,tlak normalan.Dijagnoza-automatska svt s fibrilacijom atrija-preporuka kardiologa carski rez-zbog naprezanja tahikardija bi mogla uzrokovati srčani udar,tijekom carskog je moguće lakše praćenje otkucaja i eventualno dodavanje lijeka i.v.Na pregledu kod ginekologa,ginekolog kaže da su to gluposti i da ce on inzistirati na vaginalnom porodu.mišljenje drugog ginekologa je čekati još koji tjedan pa vidjeti.molim vas dajte mi neki savjet što da učinim?ne želim prolaziti bespotrebno kroz torture,svjesna sam što carski nosi sa sobom kao operacija,jer sam ga nedugo imala,ali ne želim svoje zdravlje i zdravlje svog djeteta riskirati samo zato jer oni forsiraju vaginalni porod.Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.06.2013. 21:40

Mišljenja sam kao i kardiolog. Ne znam gdje se kontrolirate ali ako je između dva poroda carakim rezom prošlo manje od dvije godine, porod se dovršava carskim rezom.
To je opstetrička indikacija. Savjetujem drugo mišljenje u nekoj drugoj bolnici.

snježa87

05.06.2013. 09:45

Hvala na odgovoru,jučer sam ponovno završila na hitnoj radi tahikardije,prijedlog kardiologa je sada indukcija porođaja u 37 tj.jer mi je stanje sve lošije,čekam pregled kod ginekologa i ukoliko oni misle da nije potreban carski,mislim da ću ići u zagreb.Inače sam iz Rijeke.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.06.2013. 21:55

Nažalost svaka bolnica ima svoj postupnik. Ako kardiolog savjetuje carski rez ne razumijem čemu toliko prijepora.
Usto ni dvije godine nije prošlo od predhodnog carskog reza. Dakle i to je još veća indikacija.