Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ciklus


Autor Poruka

iva

08.09.2002. 23:34

Poštovanje! Prije nego opet pođem do svoga ginekologa zamolila bih vas za vaše mišljenje u svezi svog problema. Naime prije godinu dana suprug i ja smo se odlučili za dijete. Nakon prestanka uzimanja kontracepcijskih tableta (Trinovum), tri sam ciklusa imala u svom normalnom razmaku (33-34 dana). Od sječnja su mi poremećeni ciklusi. Prvo je bio 42, pa 45, pa 50 dana. Tada sam posjetila svog ginekologa. Nalazi su bili u redu a ja sam dobila terapiju Dabrostonom te sam nakon nekoliko dana dobila menstruaciju. Međutim i poslije terapije ciklus mi je bio 50 dana da bi zadnji bio čak 61 dan. Prilično sam nervozna i nesretna pa vas molim da mi odgovorite: Postiji li terapija za normalizaciju ciklusa a da to nisu kontracepcijske tablete? Postoji li terapija koja bi mogla stimulirati ovulaciju? Postoji li neki test ili nešto slično čime bi se mogla predviditi ili dokazati ovulacija? I na kraju vas molin za Vaš savjet. Puno vam hvala

Prof. dr. Marina Ivanišević

01.10.2002. 23:24

Iva, bez određivanja vašeg hormonskog statusa, ginekološkog i UZV pregleda ne može se napamet davati terapija za normalizaciju ciklusa. Pitanje je najvjerojatnije u ovulaciji. Stoga u apoteci postoji test na slinu, mjerenje bazalne temperature svako jutro koja se zapisuje tijekom ciklusa i nosi na uvid ginekologu, određivanje hormona iz urina pomoću aparata PERSONA koji se može kupiti i postupiti prem uputama. Ipak mislim da je vama potrebno prvo temeljito potražiti uzrok problema.