Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cilest i debljanje.


Autor Poruka

Sandra

07.10.2002. 00:32

Postovani.

Da li cilest tablete mogu prouzrociti debljanje jer od nekih svojih prijateljica sam cula da moze i da su neke dobile i do 20 kg dok su ih uzimale. Ja pijem te tablete vec godinu dana i ne znam dal zbog tablete ili zbog neceg drugog dobila sam 3-4 kg. Imam 20 godina. i jos nesto jel moguce, i to sam cula, da je jedna djevojka imala normalna mjesecna krvarenja i onda samo odjednom jedan mjesec jako i zavrsila je u bolnici i pobacila je u 3. mjesecu trudnoce jel to moguce. Unaprijed zahvalna!

Prof. dr. Josip Djelmiš

12.10.2002. 16:31

Poštovana Sandra,
Hormonska kontracepcija (Cilest) imaju manji utjecaj na promjene u metabolizmu ugljikohidrata pa mogu uzrokovati povećan apetiti, a stim i povećanje tjelesne težine. Vaša prijateljica koja dobila čak 20 kg za vrijeme uzimanja HK bi se trebala hitno javiti svom liječniku jer to nije sam utjecaj HK. Trudnoća je moguća ako se HK neredovito uzima.