Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


escherichia coli


Autor Poruka

biljana

11.01.2002. 22:53

U OBRISKU CERVIKSA NAĐENA MI JE ESCHERICHIA COLI I ENTEROCOCCUS SPECIES.ŠTO JE TO I KAKO SE TO MOŽE IZLJEČITI?PRIMILA SAM 20.KOMADA INJEKCIJA GENTAMICINA 2x120mg I BAKTERIJE SU JOŠ PRISUTNE.
HVALA.

Doc dr. sc. S. Kupešić

12.01.2002. 13:27

Poštovana,
Opisani mikrooraganizmi uvjetuju urogenitalne infekcije, a liječenje koje ste sproveli trebalo je izliječiti upalu. Ova tzv aerobna infekcija može biti uvjetovana je ili vanjskim ili unutarnjim faktorima (npr. nakon nekih intrauterinih zahvata, u babinju, nakon pobačaja, kiretaža, biopsije endometrija, učinjenog HSG-a, persuflacije, histeroskopije i sl, ili može biti provocirana nekom urinarnom anomalijom, slabijom cervikalnom sluzi, oslabljenim imunološkim odgovorom, postavljanjem intrauterinog uloška (spirale), češća je u promiskuitetnih osoba, itd. Kao što vidite razlozi mogu biti doista različiti, a liječenje se provodi antibioticima, nakon učinjenog obriska i pošto se identificira uzročnik provodi se liječenje prema antibiogramu (točno se određuje antibiotik na koji je odr. bakterija najosjetljivija). Važno je procijeniti potrebu liječenja oba partnera kako ne bi došlo do ponovljene unakrsne infekcije.

Anastasija543

19.09.2018. 15:10

Poštovani, radila sam nalaze krvi, urina, stolice i vaginalni bris. Nalaz krvi je uredan, sve u granicama, u urinu je bilo prisustvo sluzi i veliki broj epitalnih celija pa je radjena urinokultura i sve je u redu, nalaz stolice pokazuje da ima gljivica u rodu kandide a vaginalni bris pokazuje da imam eserihiju coli, e sad zanima me vas savet za lecenje? Esherichia se leci antibioticima ali ne znam da li da uradim tako zbog kandide u crevima?

Ivo Balenović, dr. med.

20.09.2018. 10:15

Poštovana, E. colli je normalan stanovnik ljudskog organizma i u spolno aktivnih žena ona se može naći u rodnici. Ukoliko nemate nikakve simptome ili niste trudna, liječenje nije potrebno. Savjetujem uzimanje probiotika koji imaju povoljno djelovanje na vaginalnu mikrofloru.