Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Herpes virus


Autor Poruka

andreica22

08.11.2018. 23:10

Postovani,
Vec 6 dana imam infekciju, s vremenom je stanje sve gore. Doktprica je rekla da je rijec o gljivicnoj infekciji te mi prepisala klotrimazol kremu i geonistin tablete. Medutim danas sam bila u druge doktorice koja jr ustanovila da je rijec o herpes virusu koji jr popracen gljivicama koje su se javile zbog krive terapije. Imam mjehuruce na cijelom vanjskom i ubutarnjem organu koji nalikuju na kraste, te obilan zutobijeli iscedak, bolovi su nepodnoskjivi, mokrenje i kretanje je skoro nemoguce. Danas sam krenula s pijenjem herplexima. Dijagnoza bolesti me zabrinula kada sam cula da se nikada nece izlicijrciti stoga me zanima je li to opasna bolest koja zahtjeva brigu u buducnosti. Mislite li da cs se ubrzo stanje poboljsati jer mi za 5 dana dolazi menstrualni ciklus?

Ivo Balenović, dr. med.

09.11.2018. 09:50

Poštovana, genitalni herpes je virusna bolest koja se prenosi spolnim putem. Nakon prve infekcije virus ostaje 'uspavan' u živčanim stanicama i može se ponovo aktivirati uslijed pada imuniteta. stresa, pretjeranog izlaganja suncu... Virus ostaje u živcima tijekom cijelog života. Kod nekih se osoba virus više nikada ne reaktivira, a netko može imati i nekoliko ponavljanja godišnje, što najviše ovisi o imunitetu osobe. Ponovljene infekcije imaju blaže simptome i kraće traju.

petra29

09.11.2018. 10:35

Mene sad brinu neke stvari. Iako je doktorics rekla da nije opasno . Imam taj herpes virusnu infekciju... i sad kad ga ja izljecim . Dali ja mogu normalno spavat s deckom i ljubit se i sve ko prije ili sam ja sad zarazena osoba koja se treba pazit i zivit s ogranicenjem , ovo me jako plasi i dovodi u ocaj i neznanje...

Ivo Balenović, dr. med.

09.11.2018. 11:45

Poštovana, dvije su osnovne vrste herpesa: HSV 1 koji se prenosi slinom, hranom i pićem i većina se njime inficira tijekom djetinjstva. HSV 2 se prenosi spolnim putem i spada u najraširenije spolne bolesti. On izaziva promjene na koži i sluznicama i vrlo rijetko može ozbiljnije ugroziti organizam. Infekcija se prenosi na drugu osobu uglavnom u fazi simptoma (dakle dok su prisutni mjehurići i kraste) ukoliko ta osoba već prije nije bila zaražena herpesom.

petra29

10.11.2018. 21:45

Postovani, ne mogu gotovo nikako urinirati zbog herpesa na spolnom organu i nateknute male usne . Jrdino kaf postane bas da ne mogu vise moram se poljrva najhladnjom vodom i trpit uzasnu bol a i nakon toga osjrcam da mi mjehur nijr prazan i napuhan stomak. Dali ce se to rijesiti ili moram kod urologa te jel sad imam i mokracnu infekciju .... ne znam sto trwbam raditi da mokrim..

Ivo Balenović, dr. med.

11.11.2018. 11:15

Poštovana, herpes uzrokuje jaku bol u području infekcije. Ukoliko je stanje toliko teško da ne možete normalno mokriti, javite se u hitnu službu radi pregleda i daljnjih postupaka koji će Vam olakšati tegobe.