Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


histeroskopija


Autor Poruka

goga

07.03.2002. 11:03

Cijenjena doktorice,
naručena sam na operaciju hematoma (ugruška?)-histeroskopijom. Molim Vas možete li mi objasniti na koji način se radi takva operacija, kakva je anestezija te koliki je boravak u bolnici, odnosno oporavak nakon takve operacije? Koliki je rizik takvog zahvata obzirom da sam imala 2 carska reza, zadnji prije 2 g.?

Srdačan pozdrav!

Doc. dr. sc. S. Kupešić

08.03.2002. 12:07

Poštovana,
Hematom je po definiciji krvni ugrušak koji pretpostavljam da je lociran u Vašoj materničnoj šupljini. Ne vjerujem da ste dobro shvatili Vašeg ginekologa jer se za histeroskopiju najčešće odlučujemo u slučaju endometrijskih polipa, mioma ili unutarmaterničnih priraslica. Histeroskopija podrazumijeva minimalno invazivni zahvat koji se provodi u anesteziji kojom se pod kontrolom videokamere odstranjuju lezije u materničnoj šupljini. Može se provesti po principu dnevne bolnice ili zahtijeva kratkotrajnu hospitalizaciju od 1-2 dana.