Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hocu bebu!


Autor Poruka

Tamy

24.07.2001. 10:01

Poštovani!
Lijep pozdrav i veliko hvala za ove stranice!
Imam 26 god. Prije 2 god imala sam prvi sp.odnos i sadašnji suprug mi je prvi i jedini partner.Te godine je Papa-test bio u redu. Prošle godine u 6.mj. radila sam Papa-test čije sam rezultate dobila tek u 10.mj.U međuvremenu sam imala trudnoču.Papa-test je pokazao da sam pozitivna na klamidiju. Tu sam trudnocu nazalost izgubila u 12.mj. 2000-te.Suprug i ja smo trošili Sumamed, a kasnijim mikrobiološkim pretragama utvrđeno je da nisam pozitivna na klamidiju , ali postoji Ureoplasma Micoplasma oko 10000( isprika ako nije ispravno napisano).Zatim smo suprug i ja trošili Hiramicin, a ja i Geonistin. Kakva je mogucnost da još imam te bakterije , kako se liječiti, kako se manifestira?
Željela bih trudnoću što prije!
Hvala
Tamy

Doc dr. sc. S. Kupešić

26.07.2001. 19:32

Poštovana gospođo,
Ureaplasma je također pritajena infekcija sa sličnim smetnjama koja može izazvati i klamidija. Svakako poptrebno ju je liječiti u oba partnera i iskorijentiti prije trudnoće. Zapaženo je da se često javlja udruženo s ostalim uzročnicima (tzv. polimikrobijska infekcija), a smetnje su osjećaj nelagode i/ili pritajene bolnosti u donjem dijelu trbuha, umjereno jaki scjedak, a neke pacijentice javljaju i pojačani nagon na mokrenje zbog usporedne infekcije urinarnog sustava.