Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iscjedak


Autor Poruka

Andrea

15.08.2001. 21:31

Postovana gospodjo Kupesic!
Imam stalnog decka s kime sam imala i prvi spolni odnos. Prije godinu dana osjetila sam bolove prilikom spolnog odnosa,pa sam otisla kod ginekologa koji mi je rekao da je moguca mala upala jajnika.Dala mi je nekakve tablete,no to mi je pomoglo samo nakratko.Jos uvijek mi se javljaju ti bolovi koji mi onemogucuju normalne odnose. Osim toga cesto mi se javlja sirast iscjedak neugodnog mirisa popracen jakim svrbezom. Nadam se da ce te mi vi pomoci u rjesavanju tog problema koji me vec jako dugo muci i otezava mi normalne odnose. Inace menstruacije su mi redovite,a u prvim danima su jako obilne.
Unaprijed zahvalna Andrea.

Doc dr. sc. S. Kupešić

19.08.2001. 00:14

Poštovana gospođice Andrea,
Smetnje koje navodite moguća su posljedica upalnih promjena ginekoloških struktura, a prisutnost iscjetka nalaže potpuniju obradu koja podrazumijeva ciljano traganje za uzročnikom vjerojatne infekcije. Drugim riječima, osim uobičajenog Papa nalaz bilo bi uputno učiniti i mikrobiološke pretrage na najčešće uzročnike infekcija Chlamydiu, Mycoplasmu, Ureaplasmu, aerobe i anerobe kako bi se u slučaju pozitivnog nalaza mogla provesti ciljana terapija antibioticima.