Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iscjedak


Autor Poruka

Dolores

19.12.2001. 22:25

Poštovana docentice,
Najprije da se zahvalim na odgovoru, jer sam Vam pisala i prije mjesec dana. Naime početkom desetog mjeseca bila sam na postupku IVF-ICSI (drugi neuspjeli pokušaj) nakon čega imam pojačani iscjedak. Moj ginekolog je uzeo bris i nalazi su stigli uredni, a iscjedak svijetlo žute boje i bez mirisa prisutan je i dalje što me dakako smeta. Što da učinim? Hvala na odgovoru uz lijep pozdrav!

Doc dr. sc. S. Kupešić

20.12.2001. 19:12

Poštovana gospođo Dolores,
Ukoliko u cervikalnom obrisku nije izolirana niti jedna bakterija nema potrebe da primjenjujete antibiotsku ili lokalnu terapiju. U Vašem slučaju bih savjetovala da izbjegavate ispiranje rodnice bilo kojim detergentom, pa čak i onim s ph 5.5, te da za osobnu higijenu koristite samo blage otopine kamilice. Ovakvim režimom vjerujem da će se oporaviti vaginalna flora koja će normalizirati količinu iscjetka. Ukoliko će Vaše smetnje potrajati bilo bi uputno ponoviti bris cerviksa i mikrobakteriološku analizu kako bi se provjerila ispravnost prve pretrage.