Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


IVF rana trudnoća- kontrakcije


Autor Poruka

Loptica 29

20.05.2019. 12:35

Poštovani,
imam 29 godina i uredan ginekološki nalaz. Zbog suprugove oligoastenozoospermije imala sam prvi IVF (ICSI) postupak te je 2.5.2019. napravljen embriotransfer dvaju trodnevnih zametaka. Nakon pozitivnog testa na trudnoću, radila sam 14.5. beta HCG koja je iznosila 293, a 16.5. 561. Uskoro ću imati prvi UZV pregled. S obzirom na to da apstiniramo do daljnjih naputaka liječnika, imala sam dva puta orgazam u snu, a neposredno nakon (i tijekom) orgazma bolne kontrakcije maternice koje su trajale otprilike 2-5 minuta. Inače nemam nikakvih problema osim što povremeno osjetim lagane bolove u trbuhu (kao predmenstrualne), nije bilo krvarenja niti pojačanog iscjetka. Od terapije uzimam Folacin, Prenatal i Utrogestan (3x2). Molim vas za odgovor jesu li navedene kontrakcije opasne? Također, za nekoliko dana moramo se preseliti iz jednog stana u drugi- do koje mjere moram paziti na fizičku aktivnost, tj. što je dozvoljeno, a što nije? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

20.05.2019. 15:25

Poštovana, kontrakcije nisu opasne. Važno je da nije bilo krvarenja, što je mogući znak spontanog. Izbjegavajte teže tjelesne napore (dizanje tereta, sport, dugotrajno stajanje), Uobičajene aktivnosti možete normalno obavljati.