Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izbočina u vagini


Autor Poruka

pepa3

29.08.2022. 10:20

Poštovani,

prije nešto manje od dva mjeseca rodila sam treće dijete, vaginalno.

Unatrag nekih 3 tjedna, u vagini sam napipala loptastu izbočinu koja je smještena uz sam ulaz. Nemam nikakvih simptoma (znači, NEMA iscjetka, svrbeža, peckanja, nekontoliranog otjecanja mokraće, nagona za mokrenjem itd.), osim što imam nelagodan osjećaj pri stajanju i hodu, kao da me nešto žulja.

Ginekolog me pregledao i vaginalno i ultrazvukom i rekao da je u pitanju neka upala, da mi je zato to "otečeno". Dobila sam Rojazol kremu koju koristim tjedan dana, ali nema nikakvih pomaka - i dalje imam taj nelagodan osjećaj.

Zanima me može li biti što drugo posrijedi (i prije sam znala imati upale, ali nikad tu izbočinu)?

Je li moguće da je ginekologu promaklo vidjeti da je u pitanju prolaps nekog organa?

Zahvaljujem na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

30.08.2022. 19:20

Poštovana, bez pregleda ne mogu reći o čemu se radi. Moguće da je u pitanju cista. Sigurno se ne radi o prolapsu maternice ili bilo kojeg organa.

pepa3

31.08.2022. 11:35

Hvala na odgovoru.

Pokušat ću još malo detaljnije opisati o čemu se radi. Znači, tu izbočinu mogu napipati odmah na ulazu u rodnicu (ona je u rodnici s prednje strane, odnosno gornje ako ležim) i kao da mi je vaginalni kanal sužen. Nije kao kvržica, nego baš veća izbočina.

Stalno je prisutan nelagodni osjećaj, kao da me nešto žulja ili će mi ispasti van - zato sam i pitala može li ginekologu promaknuti prolaps nekog organa, ne nužno maternice, možda mjehura?

Ako je u pitanju cista, hoće li se ona spontano povući ili?

Još jednom hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

02.09.2022. 10:55

Savjetujem pregled.