Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izraslina na stidnim usnama


Autor Poruka

davincijevidemoni

18.05.2018. 09:25

E ovako, prije otprilike 2 mjeseca sam imala seksualne odnose prvi put i nakon toga sam dobila vaginalnu upalu koju sam izljecila kanestenom ali juce mi je na lijevoj stidnoj usni iskocila neka izraslina koja je malo bolna na dodir ali mi ne smeta dok hodam i nije toliko velika i tvrda je. Ne znam sta da radim, sta vi preporucujete ali da je na prirodnoj bazi i da odlazak ginekologu nije potreban

Ivo Balenović, dr. med.

18.05.2018. 12:10

Poštovana, teško je bez pregleda reći o čemu se radi. Vjerojatno upala neke od žlijezda kojih je u tom području mnogo. Probajte s oblozima od kamilica, ali ukoliko bi se javilo crvenilo i jača bolnost javite se liječniku.

Ichbin

18.05.2018. 22:40

Postovanu doktore na vaginalnom otvoru imam neke bijele tackice jako je sitno i ima ih duz velikih i malih usna, jedna iznad druge. Pokusavala sam istisnuti ali ne ide. Prije nekoliko dana na pocetku malih usana sam primijetila neku izraslinu kao potkozna, ne boli me. Iste je boje kao sluznica, no kada se zategne kao bijele boje. I kada bolje pogledam na stidnim usnama kada se zategne primijetim jos takvih malih tackica. Pisala sam Vam vec da partner ima neke promijene i dg je moluscum contagiosum, no ja i dalje sumnjam na kondilome. Tadkojer sam prije par dana primijetila izrasline na sluznici ispod jezika ( sa donje strane) visece su i iste boje kao ostatak jezika. Dr misli da su to pljuvacne zlijezde ali nije ni pogledao. Sto bi sve to moglo biti? Brinem se da su kondilomi, iako dr kaze da nisu. Izvinite na duzem postu.

Ivo Balenović, dr. med.

19.05.2018. 13:00

Poštovana, kondilomi izgledaju drugačije. Moguće da je moluscum contagiosum. Te promjene se uglavnom spontano povlače, no mogu se i liječiti elektrokauterizacijom, laserom, krioterapijom, trikloroctenom kiselinom. Bez pregleda je nemoguće reći o čemu se točno radi.

Jeca110

27.05.2018. 20:10

pozdrav Postovani, pre otprilike 7 dana primjetila sam ispod vagine izraslinu u obliku i boji koze tanko je kao listovi i nepravilno je grupisano, ne boli ali me ponekad svrbi mozete li mi reci o cemu se radi sta bi moglo biti?

Ivo Balenović, dr. med.

28.05.2018. 19:45

Poštovana, bez pregleda je nemoguće reći o čemu se radi. Teoretski bi se moglo raditi o kondilomima koji su posljedica infekcije HPV-om. Savjetujem da se javite na pregled.