Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje u ranoj trudnoći


Autor Poruka

djurdjica_9

28.05.2018. 10:55

Poštovani, bila sam na FET-u dvije blastociste 8.5.2018. Beta je 13.dan nakon transfera iznosila 1297, nakon 48 h 2725.
Danas mi se u dva navrata pojavio odljev svježe krvi i nakon toga nista. otisla sam na hitnu, obavila sam pregled gdje nije ustanovljen hematom, vidljiva je jedna GV promjera 8 mm i zumanjcana vrecica. Doktorica je rekla da se na jednom mjestu vidi "diskretno razdvajanje endometrija" i da bi to mogla biti druga GV koja se nije razvila. Sto se krvarenja tice, rekla je da nastavim terapiju oralno (3x2 utrogestan) i da ne moram nista posebno mirovati, da u ovom stadiju mozemo samo pratiti hoce li se trudnoca odrzati. Pretpostavljam da onda zapravo nemam izbora nego cekati iduci uzv? Slazete li se s preporukom za (ne)mirovanje ili da ipak pripazim do sljedeceg pregleda? Napominjem da ne osjecam nikakve bolove. Prva mi je trudnoca, k tomu IVF pa mi stvarno nije svejedno vidjeti svjezu krv. unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu!

Ivo Balenović, dr. med.

28.05.2018. 19:45

Poštovana, krvarenja u ranoj trudnoći su česta i javljaju se u oko 40% trudnica. Nije svako krvarenje povezano sa spontanim pobačajem. Nastavite terapiju s utrogestanom. Ne morate mirovati jer u ovoj fazi to nema utjecaja na trudnoću. Ipak, izbjegavajte teže tjelesne napore. Po potrebi možete uzeti normabel od 2 mg. radi opuštanja.