Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kad god ...


Autor Poruka

mia

07.05.2002. 09:48

KAd god ja hoću da se "stešem" ... Šalu na stranu. NA radost mog muža i mene, sudeći po "CLEAR BLUE" testu, opet smo trudni. Prva trudnoća je počela prije tačno dvije godine, mislim da će "due date" biti isti ili vrlo blizu. I tada sam počela da konnzumiram fitness, da malo dođem u formu i ništa od toga ... Prvo sam se bojala da ne prokrvarim (nisam ni znala da to može biti i kasnije) a zatim sa četiri puna mjeseca dobila sam kontrakcije i morala da se pazim ... ZAtim celulit, kilogrami pa porod, dojenje, opet kilogrami i sada, najzad sa dobrom težinom ali dosta "opuštena" opet sam krenula da se malo "popravim" i opet ... trudna. Izvinite što duljim ... i sama sam još pod utiskom.
Pitanje, mogu li nekako spriječiti kilograme i celulit, na zdrav način, ako bi , ako bogda, bilo sve OK? Smijem li npr. voziti bicikl na spravi, bez truckanja i sl??' Hvala
P.S. sada mi je skoro 35 god.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

07.05.2002. 20:24

Poštovana,
Definitivno trudnoća nije idealno razdoblje za smanjenje tjelesne težine i bavljenje fitnesom. Ipak, u slučaju da se ne radi o rizičnoj trudnoći, već se nalazi zatvoreni cerviks možete planirati bavljenje gimnastikom. Postoji čitav niz vježbi koje su dozvoljene tijekom trudnoće o čemu se je najbolje savjetovati s fizijatrom i/ili fizioterapeutom. U našem Klubu trudnica na Svetom Duhu možete kontaktirati fizioterapeta koji će Vam dati detaljne upute glede vježbanja u različitim tromjesečjima trudnoće.